ENQUESTA: MÚSICA EN DIRECTE A LES TERRASSES, SÍ O NO?

412

[poll id=”18″]

El divendres 21 de juny tindrà lloc la segona edició del dia de la música a Pollença. Igual que ja es va fer l’any passat, els carrers i places del poble s’ompliran de música en directe. Però enguany, aquesta diada ve carregada de reivindicació.

Fa poc més de 2 mesos l’Associació de Músics de Pollença va lliurar un escrit a l’Ajuntament de Pollença on se sol·licitava que l’administració prengui mesures per solucionar el problema de la música en viu al carrer, així com a bars i restaurants. La sol·licitud va anar acompanyada de prop de 2.407 signatures dels residents de Pollença i també s’hi han afegit més de 140 negocis i nombroses associacions del municipi.

A més l’AMP s’ha unit a les associacions d’Eivissa i de Menorca per fer front comú a problemes compartits com ara la regulació de la música en viu a la via pública. Deemanen que s’aprovi la figura dels “Espais de Cultura Viva”; això és una nova categoria d’activitat implementada a Barcelona, perquè diversos tipus d’establiments (bars, cafeteries, restaurants, biblioteques, galeries d’art, etc.) puguin oferir actuacions en directe ampliant el seu aforament de manera temporal. Els Espais de Cultura estan obligats a fer una programació anual i respectar un màxim de so i uns horaris congruents.

PUBLICITAT

La implementació en l’àmbit balear d’aquesta figura i l’adaptació a la realitat de les Illes hauria de quedar en mà dels ajuntaments per a una millor aplicació d’acord amb les particularitats de cada municipi.

A més a més, també demanen que s’aprovi una figura jurídica que permeti i promogui la música a l’aire lliure i que es creï una comissió en l’àmbit autonòmic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT