ENQUESTA: LA MARE DE DÉU DE PASQUA S’HA TRENCAT. COM HO SOLUCIONARIES?

954

[poll id=”8″]

El rector de Pollença vol conèixer l’opinió dels pollencins abans de prendre una decisió. I és que la Parròquia de Pollença valora diferents solucions després que la Mare de Déu de Pasqua caigués i es trencàs completament la cara i una part del costat. Segons va explicar el rector Mossèn Francesc Vicenç, l’accident es va produir després de la processó de Pasqua, quan col·locaren la talla damunt dues taules i, per raons que es desconeixen, una de les dues tauletes va cedir de manera que la Mare de Déu va caure al terra.

Segons va comentar Mossèn Francesc Vicenç, “aquesta Mare de Déu de Pasqua com a molt té cent anys i és feta en sèrie en una fàbrica d’Olot, per la qual cosa restaurar-la és una opció que no ens plantejam molt seriosament, perquè costarà més d’allò que val la peça”.
Més enllà de la restauració, Mossèn Francesc Vicenç sospesa dues sortides: recuperar la Mare de Déu que sortia abans que la família pollencina de Can Sivella regalàs la talla trencada o bé fer-ne fer una de nova.

Mare de Déu antiga

La imatge que sortia antigament és una peça que precisa d’un vestit, que no té. Però això, “no és cap problema: es tracta de comprar roba i fer fer un vestit a una modista”, senyalà el Rector pollencí.

PUBLICITAT

Per altra banda, també “estic valorant la possibilitat d’encarregar una Mare de Déu nova, una talla dins l’estètica actual, no una rèplica de cap Mare de Déu” va afegir.

En qualsevol cas, per a Mossèn Francesc Vicenç, la decisió “és prou important com per haver-la de prendre jo tot sol. Per això, m’agradaria sospesar l’opinió dels pollencins i també de diferents col·lectius del municipi sensibles al patrimoni cultural com el Club Pollença, entre altres”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital