ENQUESTA: COM HAURIEM DE GESTIONAR LA MASSIFICACIÓ TURÍSTICA?

132

, Turismofòbia és la paraula de moda d’aquesta segona meitat de l’estiu. D’ençà que els membres de l’organització juvenil d’esquerra Arran varen iniciar una sèrie d’accions contra l’actual model turístic a principi d’agost, el debat sobre la massificació turística s’ha intensificat. El passat 22 de juliol diversos joves varen desplegar pancartes en contra de la massificació turística. Encengueren bengales entre les embarcacions i els restaurants del Port de Palma i tiraren paperines als clients. Dies després, el 9 d’agost, activistes d’Arran Palma, Endavant Mallorca i Joves del GOB enganxaren més de mil adhesius a cotxes de lloguer aparcats a diferents punts de l’illa. Als adhesius es podia llegir “Aquest cotxe sobra. La massificació turística ens explota”. Des de Foment del Turisme de Mallorca qualificaren aquests joves d'”insensats” que “per ignorància s’atreveixen a atacar la nostra font d’ingressos”.

D’ençà d’això a les xarxes socials s’ha començat a usar la paraula turismofòbia contra qualsevol que critiqui l’actual model turístic.

QUE DIU LA LLEI?

La nova llei turística de l’actual Govern ha fixat un màxim de 435.707 places per a turistes a Mallorca, de les quals 300.127 són hoteleres. A més preveu un descens de 120.000 places a totes les illes en el futur.

Però tot i la limitació de les places legals disponibles, l’arribada massiva de passatgers a l’aeroport de Son Sant Joan continuarà provocant que es comercialitzin més places de les permeses. Aquest estiu s’ha batut en diverses ocasions el rècord de passatgers a l’aeroport. Els dies 4,5 i 6 d’agost es comptabilitzaren 495.432 passatgers a bord de 2.954 avions (de sortida i d’arribada) . Aquesta xifra és més de la meitat que els residents a l’illa (861.430 segons el darrer cens).

PUBLICITAT

Per aquest motiu la regidora de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha remès una carta al Ministre de Foment i a AENA. En aquesta missiva demana el tancament nocturn de les operacions aèries per reduir els impactes socials i ambientals de la instal·lació.
Amb totes aquestes dades a la mà, i amb l’intenció de conèixer l’opinió dels nostres lectors respecte de l’actualitat informativa a puntinformatiu.cat, aquesta quinzena plantejam la següent pregunta:

Com creus que s’hauria de gestionar el gran volum de turistes rebuts aquests darrers anys a Mallorca?

Els resultats provisionals es poden seguir al enllaç indicat, mentre que els definitius es publicaran al número del PUNT iNFORMATIU POLLENÇA que sortirà al carrer el dimecres 30 de juny.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT