ENQUESTA: ET PAREIX ENCERTADA LA MESURA DE TANCAR ELS BARS I RESTAURANTS?

1245

El dilluns la portaveu del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, va anunciar un enduriment de les restriccions anti-Covid a Mallorca i a Eivissa, davant la nova onada de contagis que està saturant els hospitals. Aquestes restriccions entren en vigor el dimecres 13 de gener i s’allargaran, en principi 15 dies, afecten principalment a la restauració, als gimnasos i als centres comercials. També limiten el contacte social entre persones no convivents.

Les persones que no formen part del nucli de convivència no es podran reunir ni en interiors ni en exteriors, però es contemplen excepcions. Una d’aquestes excepcions són les persones majors, menors d’edats o dependents, que sí que es podran reunir amb els cuidadors.

Els comerços de més de 700 metres quadrats que no estiguin destinats a aliments de primera necessitat també hauran de tancar. Els gimnasos i spas tampoc podran tenir obert. Tot i que els esports federats sí que es podran continuar practicant als pavellons si així ho consideren les diferents federacions.

Però la restricció més polèmica ha estat la que obliga al tancament total de bars i restaurants. Des de l’entrada en Fase 4, abans de les festes de Nadal, els locals han tingut tancats els interiors, però podien continuar amb les terrasses obertes. Amb aquest nou paquet de restriccions, hauran de tancar completament, i només podran servir menjar per endur-se o a domicili.

PUBLICITAT

La mesura més polémica

Va ser l’anunci d’aquesta darrera mesura la que va fer que es convoqués, mitjançant les xarxes socials una manifestació a davant el Consolat de Mar per al dimarts al matí. Els convocants consideren que, tot i que la salut és molt important, l’economia també ho és. A més, es queixen que no han rebut cap ajuda econòmica ni directe ni indirecte per part de les administracions. Per aquest motiu reclamen solucions per a un sector que està vivint una situació insostenible. Delegació de Govern ha prohibit la manifestació pel risc de contagi, però tot i això s’han manifestat prop de 500 persones.

A Punt Informatiu volem saber l’opinió dels lectors. Per aquest motiu plantejam la següent pregunta:

– Et pareix encertada la mesura de tancar els bars i restaurants?

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT