ENGUANY, NO HI HAURÀ GALL AL PI DE SANT ANTONI

92

Joan Andreu Morro ha pujat el Pi de Sant Antoni a Pollença.

Enguany, no hi haurà gall dalt del Pi de Sant Antoni, amb la qual cosa es pot armar un bon pollo al carrer.

El mes de febrer de 2017, el batle de Pollença, Miquel Àngel March, va dir que el proper Sant Antoni, la festa evolucionarà, tot donant a entendre que el gall seria retirat per complir la Llei 1/1992, segons la qual es prohibeix “l’ús d’animals en festes on puguin ser objecte de maltractament”. Ahir mateix March va confirmar aquesta decisió i clar i llampant va dir que aquest 17 de gener de 2018, s’eliminarà el gall com a premi per a qui pugi dalt del Pi de Sant Antoni, a Pollença.

Moció febrer 2017

Cal recordar que Alternativa va presentar una moció al ple ordinari de febrer de 2017 demanant la retirada del gall. Tot i que no va prosperar, ja que només tres dels desset regidors de l’Ajuntament hi votaren a favor, els dos d’Alternativa i el batle de Pollença, Miquel Àngel March, que es desmarcà de la coalició que representa, Junts Avançam, March es va comprometre a retirar l’animal de dalt del Pi. La resta de regidors de Junts Avançam i el soci de govern, Unió Mollera, s’abstingueren, mentre que Tots per Pollença, Partit Popular (PP) i regidor no adscrit votaren en contra d’una moció gràcies a la qual també es va saber que l’any 2010 l’Ajuntament va haver de pagar una multa de 1.575 euros per no haver complert la llei, i que el 2016 l’Ajuntament havia rebut un avís de la direcció general d’Agricultura i Pesca avançant que, si es tornava a posar el gall, es produiria una infracció molt greu.

PUBLICITAT

Tot això va encendre un debat que, cada any al voltant de Sant Antoni, sorgeix i que enguany es pot revifar més que mai: hi ha d’haver o no gall dalt del Pi?

ENQUESTA: GALL SÍ/ GALL NO

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT