“ENGUANY, MÉS QUE MAI, HEM DE SER RESPONSABLES EN L’EXPLOTACIÓ DE LES PLATGES”

547

Miquel Cifre Xumet és el president de l’Associació de Veïns del Port de Pollença (AAVV), entitat encarregada de l’explotació de les platges des de fa molts anys amb els serveis de para-sols i gandules a les platges del Moll i Sant Vicenç. També han estat els encarregats de la neteja així com de dur endavant la instal·lació de nombroses instal·lacions lúdiques, socials i sanitàries que han fet el gaudi de les platges més agradable als usuaris.

La concessió de l’explotació va acabar el passat 31 de desembre de 2019. Els mesos passats, malgrat no tenguessin l’explotació, han anant preparant les
platges, netejant-les i fent-ne el manteniment a fi que tenguessin una millor
situació de manteniment que no havent estat totalment abandonades.

Miquel Cifre Xumet explica que “aquest 2020 s’havia de fer nou concurs
d’explotació per 4 anys, al que, com en ocasions anteriors, esperàvem poder-hi optar, a través del concurs que havia de fer l’Ajuntament de Pollença”.

D’igual manera ho esperaven poder-ho fer la seixantena de concessionaris de l’àrea de Costes que hi ha arreu del municipi, tant de platges, quioscos i
negocis de tot tipus.

PUBLICITAT

Ara fa unes setmanes l’ajuntament de Pollença va decidir que enguany, vistes les excepcionals condicions en què es presenta la temporada per mor de les conseqüències derivades de les mesures preses per mor de la covid-19, acordà, per aquest 2020, no demanar la concessió i que haguessin de ser de forma particular els interessats en les diverses explotacions els que presentessin les propostes directament a Demarcació de Costes.

Aquesta determinació de l’Ajuntament ha sorprès als concessionaris, i més
enguany amb les difícils condicions d’explotació que es preveuen. Així, Miquel Cifre, comenta que “noltros ja tenim l’estudi econòmic per presentar-lo adjunt a la sol·licitud d’explotació, però, basat en els estudis econòmics fets en base a la informació dels últims anys, i que enguany sabem que no serà, ni de prop, similar als anys passats” el motiu d’aquesta consideració és que “hi haurà un poc de feina els mesos centrals de l’estiu però al començament no, i al final poca feina.”

L’AAVV del Port de Pollença, en plena temporada, compta amb més de trenta persones treballant-hi, sobretot a les platges. El president Cifre diu que “l’explotació de platges s’ha de fer sí o sí. Vos imagineu si no es fa? o que passaria si tothom tancàs perquè enguany no li surt a compte? o si només s’explotassin les platges que són més rendibles, i altres com les de Sant Vicenç no, o si s’exploten només trams petits?” L’Associació de Veïns apel·la a la responsabilitat, enguany més que mai, i que tothom ha de echar el hombro, per mantenir l’activitat del Moll i de tot el municipi; i s’ha de pensar en les famílies i treballadors de tot el municipi. Afegeix que “és un any que tothom ha d’aportar i no serà un any per guanyar.”

L’AAVV del Port de Pollença demanarà directament a Costes la concessió de
les platges que ja tenia aquests anys passats. Enguany tot vendrà molt
endarrerit i creu que fins a finals de juny no podrà començar l’explotació de les platges; però per ara, hi ha molts de dubtes de com s’ha de fer i com s’haurà d’aplicar la normativa de seguretat tants dels usuaris com dels treballadors. Es preveu que l’ocupació dels espais per mor del distanciament, si estàs ple seria de devers la meitat respecte altres anys.
Miquel Cifre afegeix que l’Ajuntament haurà de garantir el servei de socorrisme i de neteja de platges, i que l’AAVV l’espera poder fer ja que disposa del personal, maquinària i experiència adequada.
És d’esperar que amb el plec d’enguany no es podran fer inversions en la
millora de les platges com sí s’havien fet aquests anys passats; però el que és ben necessari és que hi hagi una adequada explotació del serveis de platges.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT