ENGLISH EASTER HOT X BUNS, PASQUA GASTRONÒMICA ANGLESA FETA A POLLENÇA

307
Christine Maynard,
English Easter Hot X Buns. Foto: Christine Maynard.

Christine Maynard, una lectora de PUNT iNFORMATIU, va enviar una fotografia d’English Easter Hot X Buns (coquetes angleses amb la creu de Pasqua) per participar al Concurs de panades, formatjades i rubiols. Ens va encantar que aportàs un toc internacional al Concurs i compartís una espipellada de la Pasqua anglesa.

Com que els English Easter Hot X Buns de Christine fan tanta mengera i són fets a Pollença, li demanàrem la recepta per compartir-la amb vosaltres, Meam si algú s’anima a fer una Pasqua intercultural.

Ella, a més a més, ens va explicar que “els orígens de les coquetes/panets de la creu es remunten al segle XII. Segons la història, un monjo anglicà va coure les coquetes i els va marcar amb una creu en honor al Divendres Sant. Amb el pas del temps, van guanyar populaitat i, finalment, es van convertir en un símbol d’aquestes dates de Pasqua”.

Anem a la recepta.

PUBLICITAT

Ingredients

Per fer una dotzena de coquetes de Divendres Sant necessitam:

Mig quilo de farina de força
75 grams de sucre llustre
2 culleradetes d'espècies en pols (nou moscada, clau, pebre de Jamaica, gingebre...)
1 culleradeta de canyella en pols
la pell d'una llimona ratllada finament
10 grams de sal
10 grams de llevat sec
40 grams de mantega
300 ml de llet
1 ou
200 grams de panses sultanes
50 grams de pell de llimona i/o de taronja confitada picada fina
oli per untar el bol

I per a la cobertura:

75 grams de farina
100 ml d'aigua
2 cullerades de xarop daurat

Elaboració

  1. Posam la farina, el sucre, les espècies i la ratlladura de llimona en un ribell gros i mescalm. A continuació, afegim la sal i el llevat, col·locant-los als costats oposats del ribell.
  2. Fonem la mantega. Encalentim la llet. Mesclam la meitat de la llet tèbia amb la mantega i l’abocam damunt els ingredients secs. Afegim l’ou i, amb les mans, unim la mescla. Anam incorporant la farina de les voreres i afegint gradualment la llet per formar una pasta llisa i flexible.
  3. Posam la basta damunt una superfície lleugerament enfarinada i, a mesura que anam pastant, incorporam les panses i les pells picades de llimona i/o taronja confitades. En aquest vídeo, podeu veure com s’ha de pastar. Hem de pastar durant 10 minuts fins que la pasta presenti un aspecte sedósa i elàstic amb el qual formam una bola llisa. Aquesta part es pot fer amb una batedora de ganxo.
  4. Untam un bol i hi col·locam la bola de pasta. Tampam amb paper film i deixam reposar en un lloc càlid durant una hora i mitja; fins que dobli el volum.
  5. Quan sigui tova, agafam la pasta, la posam damunt una superfície enfarinada i la dividim en 12 parts. Formam boletes i les col·locam damunt una palangana de forn amb un paper. Les hem de posar juntetes i aplanar lleugerament.
  6. Tapam amb un drap net i deixam tovar entre 40 i 60 minuts, fins que les coquetes hagin doblat la mida.
  7. Encenem el forn a 220 graus o 200 graus amb ventilador. Si el vostre forn és de gas, l’heu de posar al número 7.
  8. Per fer la cobertura, mesclam la farina i l’aigua fins aconseguir una pasta que posam dins una mànega pastissera.
  9. Quan les coquetes hagin pujat, feim una creu damunt cada panet. Coem al forn durant 15 o 20 mintus fins que estiguin cuites.
  10. Després de treure’ls del forn i encara estiguin calents, pintau-los amb el xarop o almívar.
  11. Els deixam refredar abans de consumir.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT