EN AQUEST SANT PERE ESTRANY, ELS PESCADORS ESTAN CONTENTS AMB EL PUNT DE VENDA I AMB LA TEMPORADA DE LLAGOSTA

291

Els pescadors del Moll viuen un sant Pere estrany, ja que, per mor de la crisi del coronavirus, varen decidir suspendre qualsevol activitat festiva i avui, 29 de juny, no faran tan sols una missa. Això no obstant, estan contents amb el funcionament del punt de venda directa a la Llonja que inauguraren fa poques setmanes i “sorprenentment, amb la temporada de la llagosta”, ha apuntat el president de la Confraria de Pescadors de Pollença, Joan Suau Xumet.

Punt de venda directa

“La gent respon, fins i tot hem notat que ve gent d’altres pobles”, ha dit Suau Xumet qui ha destacat que “hi ha clients pollencins que venen cada dia que obrim a comprar el peix per al consum diari. A més a més, aquest divendres han vengut un parell de madrilenys, turistes nacionals que tenen casa per aquí i han vengut a comprar al punt de venda”.

Segons ha explicat Joan Suau Xumet, el punt de venda directa té dos tipus de clients, “el client de cada dia, que compra pel propi consum, i el client que ve el cap de setmana i compra en quantitat, perquè té una festa o per qualsevol altra raó”.

Pel que fa als mariners, també estan contents amb aquesta nova manera de despatxar el peix que pesquen. “No és el boom que vàrem tenir els dos primers dies. Podem fer feina més tranquils. Però sí, els mariners que hi participen estan contents”, detalla Suau Xumet qui també comunica que no tots els mariners del Mol participen en aquest projecte.

PUBLICITAT

Bona temporada de llagosta

Enguany “sorprenentment, la temporada de llagosta va molt bé. Hi ha demanda de llagosta, i això que és lleugerament més cara que la temporada passades” ha comentat Joan Suau Xumet.

Segons el president de la Confraria, això s’explica, perquè “és probable que mariners d’altres indrets de Mallorca que es dediquen a la llagosta i serveixen restaurants que estan tancats, es dediquen a altre tipus de pesca. Crec que és possible que això expliqui la bona sortida de la llagosta. Sigui pel que sigui, la realitat és que la llagosta, a la llonja, es ven bé”.

Les festes per l’any que ve

Sobre les festes, el president de la Confraria de Pescadors de Pollença, Joan Suau Xumet, ha cometat que “enguany vivim un Sant Pere estrany, però bé l’any que ve ja farem festa i la farem amb tothom. A les festes ha de poder venir tothom i això enguany no és possible. L’any que ve serà un altre any i ja farem festes”.

De fet, el president de la Confraria de Pescadors, Joan Suau Xumet, considera que “no té sentit fer una missa, si després no hi ha un dinar festiu. Qui vulgui anar a missa el capvespre, hi podrà anar. Però la festa és compartida o no és festa. Enguany ha vengut així”.

Pel que fa a la possible participació de la Confraria de Pescadors a les festes de la Mare de Déu del Carme, que se celebra al Port de Pollença a mitjan mes de juliols, Joan Suau Xumet ha estat molt clar “en cas que es fes la processó, nosaltres no hi anirem. Consideram que és un risc, dins una barca, no es poden garantir les distàncies de seguretat. No volem ser responsables d’un possible contagi dins una barca nostra. Això podria tenir unes conseqüències indesitjables per als pescadors, ja que els aturaria l’activitat i nosaltres vivim d’això”.

Els pescadors del Moll avui celebren sant Pere dins el cor. Amb l’enyor d’altres anys i les ganes de poder tornar fer festa amb tothom.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT