EMOTIVA INAUGURACIÓ DEL PONT DE MIQUEL LLOBERA “SOPERA”

1614
Pere "Morou" ha dedicat unes gloses amb motiu de la inauguració del pont a l'amic Miquel "Sopera". A la fotografia, s'hi poden veure la dona i la filla d'en Miquel; el també amic Nino Moreno, i alguns representants institucionals.

Avui horabaixa, el Pi de Son Grua ha estat testimoni de l’emotiva inauguració del Pont de Miquel Llobera “Sopera”, una passarel·la de fusta que evitarà que els excursionistes que fan la Ruta de la Pedra en Sec hagin de trepitjar l’asfalt de la carretera de Lluc. A l’acte, hi han participat la consellera insular de Medi Ambient, Aurora Ribot, i el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, entre altres.

Clara Llobera, filla d’en Miquel “Sopera”, agraeix totes les persones i entitats que han fet possible que aquest pont de Pollença dugui el nom de son pare.

Familiars i amics, així com també representants polítics de l’Ajuntament i del Consell de Mallorca, han assistit a la inauguració. Entre altres intervencions, l’amic Pere Llobera “Morou” ha llegit aquesta sentida glosa dedicada a “El pont d’en Miquel Llobera Sopera“:

Miquel, fa un any te n'anares,
vares partir d’excursió
la motxilla mos deixares,
les botes i també el bastó.

Per baix el Pi de Son Grua
molts de cops vàrem passar,
per el Pujol i Fartàritx
i en el Puig Tomir pujar.

Pujàrem a la Cuculla,
a Míner i el Puig de Ca
i a la Casa de la Neu
més d'un pic vàrem quedar.

El vespre, bona foguera
per encalentir el sopar
i després bulla i cantera
i a dormir fins l’endemà.

La motxilla que has deixat
de bons records està plena
jo la duré a l’esquena
perquè no quedi oblidat.

Coves, aplecs, excursions,
foc de camp i acampades,
torrents, avencs i escalades
i vetlades de cançons.

El pont que avui s’inaugura
el teu nom durà escrit:
Miquel Llobera “Sopera”
que la gran persona que era
no caigui mai en l’oblit.
Pont dedicat a Miquel Llobera “Sopera”. Foto: Fernando Perianes.

Fa poques setmanes que la Secció de Muntanyes va proposar al Consell de Mallorca que aquesta instal·lació dugués el nom de l’excursionista pollencí Miquel Llobera “Sopera”, traspassat ara fa un any. L’Ajuntament va fer costat a la proposta. I avui, a les cinc i mitja, s’ha destapat la placa que recordarà Miquel Llobera a tothom que passi per allà.

Molts han estat els que s’ha apropat al Pi de Son Grua per retre homenatge a Miquel Llobera “Sopera”, qui ja dona nom al nou pont de la Ruta de la Pedra en Sec.

Miquel Llobera, una persona estimada

Des dels anys 70, Miquel Llobera “Sopera” va estar molt vinculada al món de l’excursionisme. L’any 1973 va ser un dels fundadors de la Secció de Muntanya del Club Pollença, a través de la qual organitzaren les primeres Colònies d’Estiu a Cala Murta (1974).

PUBLICITAT

Miquel Llobera “Sopera” era una persona molt estimada a Pollença. No debades familiars i amics de Miquel Llobera “Sopera” han aprofitat la inauguració del pont que duu el seu nom per retre-li el comiat que es mereixia i que les restriccions sanitàries del moment del seu traspàs feren impossible.

“La vall del riu vermell” entonada pels assistents ha tancat la inauguració del pont dedicat a Miquel Llobera “Sopera”.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT