EMOCIONS INTENSES EN EL DIA DE LA PATRONA

1307
Foto d'arxiu de la processó de la Patrona de 2016.

A l’equador del dia de la Patrona, s’han viscut emocions intenses avui que és “dia de festa, de Pollença la més gran”.

“L’Alborada” ha sonat a trenc d’alba a la plaça Major de la vila, però ha estat a Sant Vicenç, on s’han viscut els moments més entranyables. Molts dels residents d’aquell petit nucli costaner s’han acostat a l’esplanada de cala Molins per sentir la Banda i començar el dia de la Patrona “com toca”. L’alegria i l’emoció, tant per part de la Banda com per part dels santvicenters, ha estat immensa. Sembla ser que no és la primera vegada que la Banda toca “L’Alborada” a Sant Vicenç, això no obstant han passat més de quatre dècades des de la darrera vegada que les notes de Mestre Nicolàs de Castro no s’hi sentien.

 

Després de molts anys, la Banda de Música de Pollença ha tocat "L'Alborada" a la Cala Sant Vicenç, on s'ha viscut un màgic inici del dia de la Patrona.
Després de molts anys, la Banda de Música de Pollença ha tocat “L’Alborada” a la Cala Sant Vicenç, on s’ha viscut un màgic inici del dia de la Patrona.

 

El dia de la Patrona ha continuat amb la processó i l’ofici en honor a la Mare de Déu dels Àngels, així com el ball dels Cossiers la Dama dels quals ha estat Maria Àngels Vallori.

 

Maria Àngels Vallori ha estat la Dama dels Cossiers d'aquest 2016.
Maria Àngels Vallori ha estat la Dama dels Cossiers d’aquest 2016.

 

Ja al migdia i durant l’acte institucional, s’han tornat viure emocions intenses quan l’ajuntament de Pollença ha homenatjat a títol pòstum a Bartomeu Joy, pollencí actiu i mestre de diferents generacions de pollencins; i també als Xeremiers Orats quan fa més de deu anys que posen música a les festes i a la vida del poble, i a l’olímpic Sete Benavides qui, d’aquí a tres dies, partirà cap a Rio de Janeiro, on desitjam que tengui molta sort.

PUBLICITAT

 

La filla de Bartomeu Joy, Maria, ha expressat la gratitud de la família pel reconeixement i ha dedicat unes entranyables paraules a tots aquells qui ajudaren son pare durant els darrers anys.
La filla de Bartomeu Joy, Maria, ha expressat la gratitud de la família pel reconeixement i ha dedicat unes entranyables paraules a tots aquells qui ajudaren son pare durant els darrers anys.

 

Per la seva banda, el batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha volgut aprofitar l’acte institucional per fer balanç del primer any de legislatura. Més enllà d’allò que s’ha aconseguit aquest any, March ha pensat amb aquells pollencins que tenen dificultats per trobar habitatges de lloguer i per aquells pollencins que, en alguna moment de la seva vida, dedicaren el seu temps a la vida política i han mort aquests darrers mesos: l’homenatjat Bartomeu Joy, i també Miquel Serra de Gaieta i Antoni March.

En aquests moments, els carres de Pollença aparentment tranquils bateguen entre aquells qui es preparen per al simulacre de Moros i Cristians, acte central d’avui dia de Mare de Déu dels Àngels i de la setmana de festes que avui acabarà amb el castell de focs artificials des del Pont Romà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT