EMILY DICKINSON OMPLIRÀ LA LLUNA PLENA D’AGOST

94

La poeta nord-americana Emily Dickinson de la mà de Nicole d’Amonville omplirà la lluna plena d’agost. Això serà demà, dijous, 15 d’agots, a les 22 hores, al Terrat del Club Pollença, on, seguint el costum d’aquests darrers anys, se celebrarà el recital poètic Una Lluna Plena de Poesia.

Nicole d’Amonville és poeta, traductora i editora. Va néixer a El Salvador, però ha crescut a Mallorca, on actualment torna viure, després d’haver residit a Barcelona, Londres i París. Entre altres autors, ha traduït a l’espanyol Shakespeare, Mallarmé, Rimbaud i Emily Dickinson. De fet, entre els seus treballs com a editora i traductora, cal destacar 71 poemas y Cartas de Emily Dickinson, un traducció que El País va seleccionar com un dels deu millors llibres de 2009.

Considerada una de les grans escriptores en llengua anglesa de tots els temps, l’obra de Dickinson va viure aïllada del món i les seva obra va ser gairebé desconeguda en vida seva. “No hay, que yo sepa, una vida más apasionada y solitaria que la de esa mujer. Prefirió soñar el amor y acaso imaginarlo a tenerlo”, va dir Jorge Luís Borges sobre Dickinson.

Els seus poemes, sovint breus, revela una força excepcional d’expressió, una concisió que és la condensació del pensament o de la impressió metafísica.

PUBLICITAT

Una Lluna Plena de Poesia és un acte que coordina Mauricio d’Ors i que ha apropat al públic pollencí, sempre en versió original, autors com Idea Vilariño, Costa i Llobera, Paul Celan i una selecció de poesia francesa, entre altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT