PROPIETARIS DE BARQUES ES REUNEIXEN PER TRACTAR SOBRE ELS FONDEJOS A LA BADIA

722

Una trentena de propietaris d’embarcacions fondejades a la Badia de Pollença, s’han reunit avui matí a l’Hostal Borràs del Moll, per parlar sobre el “problema” dels fondejos. L’acte ha esdevingut l’assemblea constituent d’una futura associació. De fet, s’ha elegit el president.

Bona part dels assistents tenen les embarcacions fondejades entre la punta de l’Avançada i el Club Nàutic. La intenció de formar una associació és tenir una veu davant les autoritats competents per sol·licitar un espai dins la Badia, on sigui la mateixa associació qui gestioni els amarraments.

De fet, els propietaris reunits aquest matí temen que tota la concessió d’amarraments dins la Badia quedi en mans del Club Nàutic com expressament va dir el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, que era al seu desig. Davant les declaracions del Batle en el transcurs d’una roda de premsa celebrada aquesta setmana, els propietaris de les embarcacions senyalen la possibilitat que el Club Nàutic privatitzi la Badia. Per això, ells volen gestionar el seu propi espai.

A més de constituir-se com a associació, els propietaris avui reunits han avançat que, si ells gestionen els amarraments, faran un projecte i sol·licitaran un espai.

PUBLICITAT

Les embarcacions no embruten ni destrueixen

Durant la reunió, també han volgut desmentir que les embarcacions fondejades siguin les responsables d’embrutar la Badia i destruir el fons. En aquest sentit, a més de dir que no hi ha posidònia allà on fondegen, han informat que la contaminació de la Badia prové de diferents canonades que aboquen aigües brutes directament. De fet, han apuntat que hi ha una canonada a un parell de centenars de metres de la punta de l’Avançada que tira restes orgàniques que molt sovint van a parar a la vorera de mar.

Per altra banda, s’han queixat de la llarga llista d’esperar que hi ha per aconseguir un amarrament al port esportiu de Costes. En aquest sentit, han parlat d’una llista d’espera de 600 embarcacions, cosa que fa que, ara per ara, trobar amarrament sigui impossible.

Han assegurat que ells són propietaris de les seves barques. Altra cosa és que hi hagi barques que fa anys que estan abandonades o els seus propietaris no són per aquí.

Tot i haver estat convidats a la reunió, cap representant de l’equip de govern ha fet acte de presència de l’Hostal Borràs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT