ELS POLLENCINS OPINEN QUE VAL MÉS NO FER EL SIMULACRE, QUE CANVIAR-LO DE DIA

472

Tenint en compte que el Govern no espera arribar a un 70 per cent de la població vacunada, que és el punt en què es considera que hi ha immunitat de grup, fins a final d’agost. Això vol dir que per la Patrona de ben segur que encara es mantindran algunes restriccions i que probablement no es podran fer festes massives com el simulacre dels Moros i Cristians. D’altra banda, a València ja han pres la decisió de fer enguany les falles el mes de setembre. Per tot això el 13 de maig platejarem una enquesta a la web de puntinformatiu.cat amb les següents qüestions: S’hauria de canviar de data el simulacre dels Moros i Cristians, com ja s’ha fet amb les Falles de València? Quin dia creus que seria el més adequat per celebrar el simulacre?

Resultats

En total 176 lectors han participat de l’enquesta i majoritàriament (un 77,3%, fins a 137) han respost “No, val més que ens oblidem fins a l’any que ve”. D’altra banda, un 14,2% s’han mostrat partidaris de canviar la data de la celebració, mentre que només 8 lectors (un 4,5%) han opinat que “S’ha de fer aquest 2 d’agost sigui com sigui”. D’altra banda 7 lectors han deixat altres respostes com: “Sí, si més endavant se pot fer”, “S’hauria de fer a les platges du moll, respectant les distàncies”, “Canviar el format actual “o “Dia 2 d’agost, i que es faci l’any que es pugui”. Una altra lector ha deixat la següent reflexió: “Posats a debatre; potser el més lògic seria tornar una festa al seu origen: 31 de Maig. Evidentment no per 2021, però si per 2022. Tot això pels següents motius: 1. Tornar a l’origen històric 2. Per llibertat de consciència i separació entre Església i simulacre. Recordem que ens trobem en un Estat laic. 3. Menys calor, que el 2 d’agost. 4. Menys aglomeracions evitant mesos de temporada alta”.

Quin dia?

D’altra banda, a la pregunta “Quin dia creus que seria el més adequat per celebrar el simulacre?”, han respost 130 lectors, dels quals la gran majoria han considerat que s’ha de fer el 2 d’agost de l’any que ve o quan es pugui. D’altra banda hi ha hagut al manco set persones que han proposat que es faci a setembre o, com a molt a l’octubre. També n’hi ha han hagut dos que han proposat el 31 de maig, dos més que ha dit 17 de gener, altres que dos que han dit 31 de desembre, i altres dos que han dit el 28 de desembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT