ELS HIDROAVIONS APAGAFOCS ARRIBEN A LA BASE

259
Maniobres d'hidroavió 2019. Foto: Xesca Serra.

Entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 2020, coincidint amb la campanya de lluita contra els incendis forestals, l’Aeròdrom Militar de Pollença, popularment conegut com la Base, acollirà l’hidroavió apagafocs del 43 Grup de les Forces Aèries de l’Exèrcit de l’Aire.

És possible que, durant el mes de juny, es pugui veure en acció aquest hidroavió. Això no ha de causar alarma entre la població, ja que és la seva feina habitual i, en el marc d’actuació, es contemplen entrenaments necessaris tant dels pilots com dels mecànics.

Els dies d’instrucció seran dos per setmana, amb maniobres de càrrega i descàrrega així com sortides d’aturat.

Les forces situades a la Base Militar al Port de Pollença consta d’una aeronau CL-215 T que va amb dos tripulants. L’aeronau compta amb dues tripulacions, una d’alarma diària i una segona d’alerta, encarregada de fer l’alarma del següent dia, però, igualment, preparada per efectuar un tercer període d’incendi, en el cas que la tripulació d’alarma fes el seu màxim d’hores de vol i, en tot cas, fos precís continuar amb l’activitat aèria fins a la posta del sol.

PUBLICITAT

Pel que fa al resum d’actuacions de la passada campanya LCIF 2019 (Lluita Contra Incendis Forestals), des de la Secretaria General de l’Aeròdrom Militar de Pollença, informen que es varen realitzar un total de tres intervencions a l’illa de Mallorca i una a l’illa de Menorca.

La principal missió del 43 Grup de les Forces Aèries de l’Exèrcit de l’Aire és l’extinció d’incendis forestals. Per això mateix, la campanya de lluita contra els incendis forestals es desenvoluparà amb la col·laboració de diverses administracions.

Per dur a terme la seva activitat, usen avions amfibis Canadier que poden agafar aigua tant de la mar com d’embassaments, llacs, etc. propers dels indrets on actuïn.

Trobada d’hidroavions. Foto: Fernando Perianes.

A més del Port de Pollença, aquests hidroavions es podran veure en acció prop dels indrets de la costa i de poblacions on actuen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT