ELS ESCOLARS DE POLLENÇA, ELS MÉS RECICLADORS

215

Els col·legis Joan Mas i Miquel Costa i Llobera estan al capdavant de dues de les tres categories de la segona edició de la campanya Los Peque Recicladores. Aquesta iniciativa, impulsada a Mallorca per Ecovidrio i el Consell Insular, consisteix en la col·locació d’un contenidor de vidre personalitzat al davant de les escoles que s’adhereixin a la iniciativa. Mentre dura la campanya es comptabilitzen els quilograms que es van dipositant al contenidor. Finalment les tres escoles que més quilograms de vidre per alumne de primària hagin reciclat, rebran un xec de 1.000 euros per a material escolar.

El quilógrams que recicla cada escola es pot consultar a la web www.mallorca.lospequerecicladores.es.

Hi participen les 5 escoles de Pollença

A aquesta edició hi participen 52 centres de primària, entre els quals hi ha les cinc escoles del municipi de Pollença. Els col·legis es divideixen en tres categories: centres de més de 250 alumnes (categoria A), centres d’entre 150 i 250 alumnes (categoria B), i centres amb menys de 150 alumnes (categoria C). El termini per a dipositar vidre als contenidors finalitza el 31 de maig i, de moment, el CEIP Joan Mas va al capdavant en la categoria A (ja duen reciclats 6,6 kg per alumne); i el CEIP Miquel Costa i Llobera són els primers en la categoria B amb 7,2 kg per alumne. Cal dir que en la primera edició de Los Peque Recicladores l’escola guanyadora de categoria A va reciclar 17 kg per alumne, mentre que la guanyadora en categoria B va reciclar 28,6 kg per alumne. Això vol dir que no hi ha res fet i que cal continuar reciclant tot el vidre que passi per ca nostra, ara i sempre. A la la web www.mallorca.lospequerecicladores.es.

Quilòmetres per vidre i altres iniciatives

A banda dels premis per a l’escola més recicladora, també es donaran 12 premis de 100 euros a les millors iniciatives que fomentin el reciclatge de vidre. Així, per exemple, els alumnes de 2n de Joan Mas han presentat la iniciativa “Quilòmetres per vidre”, consistent en un repte: el professor d’Educació Física, Mateu Capllonch, es compromet a recórrer 1 km per cada 10 quilograms d’envasos de vidre reciclats. I si es recullen més de 500 quilograms, està disposat a realitzar una marató. El repte es retransmetrà en temps real per les xarxes socials i els alumnes i professors el podran acompanyar en diferents parts del recorregut.

PUBLICITAT
Resultats de l’enquesta que han preparat els alumnes de 6è de Joan Mas

Una altra iniciativa, que han preparat els alumnes de 6è de Joan Mas ha estat una enquesta que s’ha enviat a tots els pares i mares de l’escola per conscienciar sobre la importància del Medi Ambient. Per la seva banda, els alumnes de 5è realitzaran dos programes informatius en vídeo on la participació de la nostra escola al concurs i els avantatges i desavantatges del reciclatge de vidre. Els alumnes de 4t han elaborat un llibret on s’expliquen els problemes que provoca al planeta la contaminació, a 5è faran cartells amb mots encreuats i a 6è fan tríptics per repartir a les famílies on es fomenta el reciclatge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT