ELS BUNYOLS, UNA PASTA MEDITERRÀNIA

1071

Els bunyols són una pasta present arreu de mediterrània, on, amb petites o grans diferències, elaboren dolços fregits. Així, a més dels bunyols de Mallorca que tradicionalment es mengen entre les Verges i Tots Sants, trobam “els sfendj del Marroc, els lokma d’Algèria i Turquia, els lukumades de Grècia i els lokmet d’Egipte, els bimuelss dels jueus sefardites d’Egipte, els buñuelos dels espanyols, els beignets francesos, les fritelle italianes”, anomena Jaume Fàbrega al seu blog Bona Vida.

“En alguns casos se serveixen banyats en almívar o mel, tant a les Balears com als països orientals”, afegeix Fàbrega. Els bunyols mallorquins es mengen mullats amb sucre o mel, si bé el mateix Fàbrega a La cuina de Mallorca apunta que són boníssims servits “amb almívar de codony, amb sucre fi o glaç”.

Si vos fa ganes fer bunyols, aquí teniu la recepta ben espinzellada i un vídeo per veure com es fan pas a pas.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT