EL VOLTOR MAL FERIT TROBAT A POLLENÇA TORNA A SOBREVOLAR LA SERRA

271

El 26 de novembre del 2018 agents de la Policia Local de Pollença localitzaren al municipi un voltor negre (Aegypius monachus) que estava molt mal ferit i no podia volar. Com manen els protocols cridaren al Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), entitat que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, i dos tècnics vengueren a recollir-lo. El voltor tenia un traumatisme cranioencefàlic greu i ceguera parcial. Durant 20 dies va haver d’estar a la UVI de les intal·lacions del COFIB a Santa Eugènia.

Afortunadament, després d’un tractament intens i d’estar 2 mesos i mig a una gàbia de vol, s’ha recuperat al cent per cent i pot tornar al seu hàbitat natural. Per aquest motiu ahir dimecres 5 de març va ser alliberat a la finca de Binifaldó. Amb ell, també va poder tornar a sobrevolar les muntanyes de la Serra un voltor lleonat.

El voltor lleonat (Gyps fulvus) feia més de 2 anys que estava en tractament. Un agent de Medi Ambient el va trobar a Escorca l’agost del 2017. Es tractava d’un exemplar jove que tenia problemes amb el plumatge. Després d’ingressar al COFIB, el gener del 2018 es va traslladar a les instal·lacions de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània (FVSM) on va estar dos anys fent la muda.

PUBLICITAT

Abans de l’alliberament els dos exemplars han estat identificats amb anelles i equipats amb emissors via satèl·lit. Aquests emissors, que han estat cedits per investigadors del CSIC de l’Estació Biològica de Doñana, permetran tenir-los localitzats en tot moment i fer un seguiment del seu grau d’adaptació al medi natural. A més, permetran ampliar els coneixements sobre els moviments i comportament dels voltors a Mallorca. Durant l’alliberament, el Conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, va destacar el bon estat de salut en què es troben les poblacions de voltors a les Illes gràcies a la bona feina que s’ha estat fent durant anys tant a entitats privades com públiques.

El voltor negre que es va alliberar no és el primer que es troba a Pollença. El gener del 2017 ja se’n va alliberar un que havia estat entregat al quarter de la Policia Local de Pollença, i el 26 de novembre del 2019 se’n va trobar un altre enganxat a les romagueres del torrent molt a prop del pont d’en Barqueta.

PUBLICITAT
TOT MARCO digital

Si es troba un voltor o qualsevol animal silvestre mal ferit o malalt s’ha de cridar a la Policia Local de Pollença al 971530437, a l’112 o directament al COFIB als telèfons 971144107 o 607554055.

PUBLICITAT
PUBLICITAT