EL VOLTOR MAL FERIT TROBAT A POLLENÇA TORNA A SOBREVOLAR LA SERRA

273

El 26 de novembre del 2018 agents de la Policia Local de Pollença localitzaren al municipi un voltor negre (Aegypius monachus) que estava molt mal ferit i no podia volar. Com manen els protocols cridaren al Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), entitat que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, i dos tècnics vengueren a recollir-lo. El voltor tenia un traumatisme cranioencefàlic greu i ceguera parcial. Durant 20 dies va haver d’estar a la UVI de les intal·lacions del COFIB a Santa Eugènia.

Afortunadament, després d’un tractament intens i d’estar 2 mesos i mig a una gàbia de vol, s’ha recuperat al cent per cent i pot tornar al seu hàbitat natural. Per aquest motiu ahir dimecres 5 de març va ser alliberat a la finca de Binifaldó. Amb ell, també va poder tornar a sobrevolar les muntanyes de la Serra un voltor lleonat.

El voltor lleonat (Gyps fulvus) feia més de 2 anys que estava en tractament. Un agent de Medi Ambient el va trobar a Escorca l’agost del 2017. Es tractava d’un exemplar jove que tenia problemes amb el plumatge. Després d’ingressar al COFIB, el gener del 2018 es va traslladar a les instal·lacions de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània (FVSM) on va estar dos anys fent la muda.

Abans de l’alliberament els dos exemplars han estat identificats amb anelles i equipats amb emissors via satèl·lit. Aquests emissors, que han estat cedits per investigadors del CSIC de l’Estació Biològica de Doñana, permetran tenir-los localitzats en tot moment i fer un seguiment del seu grau d’adaptació al medi natural. A més, permetran ampliar els coneixements sobre els moviments i comportament dels voltors a Mallorca. Durant l’alliberament, el Conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, va destacar el bon estat de salut en què es troben les poblacions de voltors a les Illes gràcies a la bona feina que s’ha estat fent durant anys tant a entitats privades com públiques.

El voltor negre que es va alliberar no és el primer que es troba a Pollença. El gener del 2017 ja se’n va alliberar un que havia estat entregat al quarter de la Policia Local de Pollença, i el 26 de novembre del 2019 se’n va trobar un altre enganxat a les romagueres del torrent molt a prop del pont d’en Barqueta.

Si es troba un voltor o qualsevol animal silvestre mal ferit o malalt s’ha de cridar a la Policia Local de Pollença al 971530437, a l’112 o directament al COFIB als telèfons 971144107 o 607554055.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT