EL TOC DE QUEDA A POLLENÇA COINCIDEIX AMB UNA MILLORA EN ELS CONTAGIS

1318

Des d’aquesta nit passada, el municipi de Pollença com gairebé totes les comunitats autònomes de l’Estat espanyol estan en estat d’alarma, un estat d’alarma que, bàsicament, té a veure amb el toc de queda.

Aquesta restricció coincideix amb una millora en els contagis de covid-19 al municipi, on el passat divendres 23 d’octubre es donaren 8 altes i no es diagnosticà cap nou contagi. Per tant, el nombre de casos actius ara mateix és de 8 persones.

De moment, no hi ha les dades corresponents al cap de setmana.

Estat d’alarma

Les Illes Balears s’han acollit a l’estat d’alarma que restringeix la mobilitat nocturna des de les 23 fins a les 6 hores per reduir la incidència acumulada dels contagis provocats per la covid-19. Durant aquesta franja horària, es pot sortir excepcionalment per causes justificades i per a personal essencial.

PUBLICITAT

La mesura va entrar en vigor ahir diumenge 25 d’octubre i tendrà una durada de 15 dies, quan s’avaluarà de nou la situació en què es troben les illes Balears.

Passats aquests 15 primers dies d’estat d’alarma, el més probable és que s’allargui fins al 9 de maig de 2021. Ara bé, aquesta pròrroga haurà de ser votada pel congrés espanyol.

El decret del govern espanyol serà el paraigua legal, perquè cada govern pugui emprendre noves restriccions sense haver de dependre dels avals judicials. I és que aquest estat d’alarma, a diferència del que es va aplicar el mes de març, serà descentralitzat i les autoritats delegades seran els respectius presidents.

Podeu consultar el decret publicat al BOE d’ahir a través aquí.

Després del 9 de novembre, quan acabi l’estat d’alarma, la pròrroga permetrà les comunitats autònomes per activar o desactivar mesures restrictives segons la situació epidemiològica.

La Policia Local de Pollença recorda quines són les mesures fixades durant el toc de queda.

Toc de queda i altres restriccions

A més del toc del queda que limita els moviments entre les 23 i les 6 hores, el decret limita les reunions a sis persones.

Tal i com va recordar la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, en el transcurs d’una roda de premsa posterior al Consell de Ministres, “ens vàrem avançar amb mesures més restrictives” per tenir una incidència més baixa, per establir els ritmes que marquen les autoritats sanitàries a nivell europeu. En aquesta direcció, insistí en què es mantenen les mesures aprovades en la darrera resolució de la Conselleria de Salut i Consum, que prorroga les limitacions aplicades el 28 d’agost, estableix mesures més restrictives a Mallorca i Eivissa, i flexibilitza d’altres a Formentera.

A més a més, la presidenta Armengol va avançar que tornarà a plantejar la necessitat de fer controls als ports i aeroports de les Illes Balears, així com controlar les arribades i fixar-hi més mesures de seguretat.

Mentre duri l’estat d’alarma, les comunitats autònomes podran limitar també la mobilitat dins el seu territori i decidir si és necessari el confinament territorial dins la mateixa comunitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT