EL TIRADOR POLLENCÍ JAUME RULL AL TOP TEN D’ESPANYA DE TIR A HÈLIX

1056

El diumenge 18 d’octubre va tenir lloc a València la darrera prova puntuable del Campionat d’Espanya de Tir a Hèlix, en la que el pollencí Jaume Rull va quedar segon. Tot i ferir 20 hèlix de 20, va perdre al desempat. Rull amb aquest gran resultat va completar el Campionat d’Espanya en la dècima posició. Per a la classificació general del Campionat d’Espanya només conten els tres millors resultats de les cinc proves que s’han dut a terme durant la temporada, i Rull havia participat a quatre.

Després de la final del Campionat d’Espanya es va disputar el torneig màster entre els 30 millors tiradors del circuit, i Rull al qual Rull va aconseguir la quarta posició.

Una setmana abans, Rull va guanyar la quarta prova del campionat de Balears a Petra.

El tir d’hèlix és una modalitat de tir al vol que tracta de substituir el que consisteix en abatre un blanc viu o inert de manera que caigui a l’interior d’una àrea determinada).

PUBLICITAT

Jaume Rull fa 3 anys que practica el tir d’hèlix, i tot i que és la primera vegada que participa al campionat d’Espanya, els dos anys anteriors va participar a la Copa d’Espanya, guanyant-la el 2018.

Abans de començar el tir d’hèlix, Rull ja competia en les modalitats de fossa olímpica i fossa universal, modalitats que va començar a practicar fa 15 anys a camp de tir d’Alcúdia. Actualment entrena al Club de Tir Sa Marina, a Son Carrió.

Un pollencí entre els millors tiradors d'espanya d'hèlix
Helix

El tir d’hèlix substitueix el tir de colomí de gàbia, que es va prohibir fa tres anys. L’hèlix és un plat que està inserit en un suport plàstic amb dues aletes. Un motor elèctric manté el conjunt girant i retingut a la màquina llançadora. Quan el tirador demana l’hèlix la màquina deixa lliure el conjunt que s’eleva descrivint una trajectòria aleatòria. Quan es fer l’hèlix el plat es trenca i se separa del material plàstic, que pot recuperar-se. A més, per poder puntuar, el plat ha de caure dins un radi determinat. Durant la competició hi ha cinc gàbies o màquines que tiren les hèlix de manera aleatòria.

De cara a l’any que ve, si la pandèmia ho permet, Jaume Rull espera seguir competint i evolucionant dins les diferents modalitats de tir esportiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT