EL TEMPS DE LES ARTS, RECONEIXEMENT ALS CREADORS DEL CONJUNT DELS TERRITORIS DE PARLA CATALANA

78

Amb el nom de “El Temps de les Arts”, fa uns mesos la revista El Temps va convocar uns premis amb l’objectiu d’estimular i reconeixer la creació al conjunt de territoris de parla catalana. Després d’una molt bona resposta per part dels creadors, aquest 20 de juny, es lliuraran els premis i IB3 Televisió, una de les entitats que col·labora amb els premis, retransmetrà l’acte de lliurament, a partir de les 23’10 hores.

L’acte de lliurament dels Premis, dirigit pel director de cinema i guionista Lluís Danés, es viurà a sis escenaris diferents: el Castell de Bellver, la Llotja de Barcelona, l’Església neobizantina de la Beneficència de València, el Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, la Casa de la Vall d’Andorra i el Claustre de Sant Francesc de l’Alguer.

Durant la vetlada, estan previstes les actuacions d’Elena Gadel, Mireia Vives, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, Alidé Sans, el grupo Rumbo Coumo o la ballarina i coreògrafa Ariadna Peya, entre altres.

Amb l’objectiu d’impulsar una “nova cultura compartida i oberta al món”, s’ha redactat un manifest al qual podeu donar suport a través d’aquest enllaç.

PUBLICITAT

Estimular la cultura d’innovació

Els I Premis El Temps de les Arts volen estimular la cultura d’innovació en tota la geografia de parla catalana i reconèixer el talent de creadors i projectes realitzats en cinc àmbits artístics: Arts visuals, Arts escèniques, Música, Arquitectura i Patrimoni.

A més a més, com s’ha avançat volen reconèixer la participació i les iniciatives artístiques sorgides de tots els territoris, de pobles i ciutats, sigui quina sigui la seva dimensió.

Per això mateix, els Premis es dirigeixen a persones, projectes i iniciatives, tant públiques com privades, del territori de parla catalana, relacionades amb les arts visuals contemporànies en totes les seves disciplines i facetes.

Gran èxit

La convocatòria de “El Temps de les Arts” ha estat un gran èxit, ja que ha reunit més de 500 projectes provinents de tots els territoris de parla catalana: 39 d’arquitectura; 66 de patrimoni; 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques; 56 de música clàssica, i 75 de música popular.

Tots ells opten a un guardó molt especial dissenyat i conceptualitzat per l’artista i poeta Perejaume, i a una dotació econòmica de 3.000 euros. Així mateix s’atorgaran dos accèssits per a cada modalitat.

Jurat professional

Els Premis compten amb un jurat format per 31 professionals qualificats en cadascuna de les especialitats i de diversos punts del territori de parla catalana.

El jurat d’Arts Visuals el formen Cèlia del Diego, Jordi Montaña, Pilar Parcerissas, Pilar Ribal i Pilar Tébar; el d’Arts Escèniques: Josep Ramon Cerdà, Andreu Gomila, Abel Guarinos, Carme Portaceli, Borja Sitjà i Aina Tur; el de Música: Salvador Brotons, Roberto Forés, Ana Maria Dávila, Josep Vicent Frechina, Antoni Ros Marbà, Lluís Puig, Gerard Quintana i Sandra Tello; el d’Arquitectura: Enric Dilmé, Phillipe Gonçalves, Jaume Prat, Assumpció Puig, Lluís Sendra i Marta Vall-Llossera, i el de Patrimoni: Carmen Amoraga, Damià Amorós, Francisca Coll, Nicolàs Garcia, Elsa Ibar i Xavier Llovera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT