EL SUPREM TOMBA EL TOC DE QUEDA I LES REUNIONS LIMITADES DES D’ARA MATEIX

467

El Tribunal Suprem tomba el toc de queda i les reunions limitades des de fa unes hores, quan ha transcendit la sentència del tribunal. El Suprem considera que el toc de queda a les illes Balears és “desproporcionat”. Per aquesta raó, a partir d’avui mateix, les persones ja poden circular entre la mitjanit i les sis de la matinada.

A més a més, la sentència del Tribunal Suprem anul·la els límits a les reunions a cases particulars.

Per tant, el Suprem s’avança a les mesures que demà havia d’aprovar el Govern de les illes Balears i que havien d’entrar en vigor la mitjanit de diumenge.

La decisió del Suprem expressa que ni el Govern ni el Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears “han justificat que les mesures restrictives de la llibertat de circulació i del dret a la intimitat familiar resultassin indispensables a la llum de la situació epidemiològica existent aleshores en el territori autonòmic”. De fet, consideren que es varen adoptar limitacions més dures per “prudència”, un criteri insuficient per limitar llibertats.

PUBLICITAT

La sentència del Suprem anul·la de forma automàtica les limitacions del Govern de les illes Balears. Només els controls d’accés de passatgers nacionals a ports i aeroports i els límits d’aforament en llocs de culte, es mantenen vigents, ja que la Fiscalia no els havia recorregut.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT