EL SEO ACONSEGUEIX ATURAR LA PODA D’ABRES URBANS

313
Els cabots són uns ocells urbans que nidifiquen a les volades de les cases. SEO i GOB demanen protecció per a tots els ocells urbans.

La Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO) aconsegueix aturar la poda d’abres urbans que aquests dies es duia a terme a Pollença a instàncies de l’Ajuntament i que ha creat malestar entre els veïnats del poble.

Avisats per un veïnat de Pollença, el coordinador del SEO, Jordi Muntaner, es va posar en contacte ahir amb el batle de Pollença. Avui dematí ha pogut parlar amb el responsable de la poda, el regidor Andrés Nevado qui l’ha informat que “una empresa externa s’encarregava de la poda i s’havia demorat. Això no obstant, ens ha assegurat que aturaran la poda fins a la tardor o l’hivern”, ha apuntat Muntaner. En aquest sentit, Muntaner ha apuntat que “l’ideal és podar durant els mesos de novembre, desembre, gener o febrer. Ara bé, a partir de setembre, ja no és un problema”.

Per la seva banda, el regidor Andrés Nevado ha confirmat que la demora en la poda dels arbres era cosa de l’empresa adjudicatària que, per una o altra raó, no havia pogut podar fins ara. Tot i amb això ha assegurat que el gruix de la poda a Pollença ja està fet, però que sí, que quedaven alguns arbres que bé perquè hi havia un cotxe aparcat o per altres causes, no s’havien pogut podar.

Ocells urbans

En aquests moments, verderols, tórtores turques, tudons i gorrions nidifiquen als arbres urbans. Per aquesta raó, però també per als arbres que es troben actius, “no és un bon moment per podar. Si es tracta d’un arbre aïllat, no passa res. Però una poda generalitzada com la que es feia a Pollença no es pot tolerar”, ha assegurat Jordi Muntaner.

PUBLICITAT

Més enllà dels arbres urbans, hi ha altres aus que nidifiquen dins els nuclis urbans a les volades de les cases i a altres indrets semblants. En aquest sentit, Muntaner ha recordat que el SOE i el GOB havien enviat una carta a les administracions demanant la protecció dels ocells urbans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT