EL SECTOR HOTELER POLLENCÍ, ENTRE LA INCERTESA I UN OPTIMISME MESURAT

370

En un any “normal”, aquesta darrera setmana d’abril tota la planta hotelera pollencina estaria oberta o preparant-se per obrir. Però aquest no és un any normal, com tampoc ho va ser l’any passat. A hores d’ara bona part dels hotels ni tan sols saben amb seguretat quan podran obrir exactament, però també alberguen un cert optimisme mesurat de cara a la segona part de la temporada. I és que tot i que Pollença els darrers anys s’ha obert a altres països, el mercat britànic continua sent el predominant i, ara mateix, els britànics tenen prohibit venir. De fet, la temporada cicloturística es dóna per perduda, i la majoria dels hotels ja estan pensant en el mes de juny per obrir les portes.

Alemanys, francesos i espanyols als pocs hotels que ara hi ha oberts

Tot i això, en aquest moment hi ha oberts els hotels i apartaments de pocs llits que han tingut obert tot l’any, com són l’Hotel Son Sant Jordi, l’Hotel Galeon, els Apartaments Marina i els Apartamentos Don Miguel. A més, aquestes darreres setmanes ha obert l’Hotel Capri, una petita part de l’Hotel Duva i els Apartamentos Massol. Tots aquests establiments treballen amb turistes principalment alemanys, algun francès arribat amb la nova línia de Córsica Ferries, peninsulars que venen per feina i algun client escandinau.

La data més optimista per obrir és el 17 de maig

Però, segons explica Isabel Sastre, gerent de l’Associació Hotelera Pollencina, la realitat és que hi ha molt poca cosa. Ara mateix, explica Sastre, hi ha molta incertesa, i tot i que hi ha hotels que tenen com a previsió obrir el 17 de maig, que és quan el govern britànic permetrà tornar a viatjar, no són més que previsions. Molts altres hotels han fixat directament com a data d’obertura final de juny, que és quan l’operadora Jet2 ha dit que tornarà a enviar vols a l’illa.

Tot i això, Sastre creu que una vegada les coses estiguin clares, les reserves augmentaran. “El Feedback que rebem per part dels clients és bo, tenen ganes de viatjar”, comenta la gerent de l’Associació Hotelera.

PUBLICITAT

Algunes bones notícies conviden a l’optimisme

Una altra notícia que convida a un cert optimisme és que el secretari de transports del Regne Unit, Grant Shapps, va dir ahir que el semàfor que es posarà en marxa el 17 de maig per classificar els diferents països en funció dels índexs de Covid i de vacunació, tindran en compte les dades de les illes de forma separada a les de la nació a la qual pertanyen. Si això realment es confirma i les illes Balears es classifiquen amb semàfor verd a partir del 17, voldria dir que els turistes britànics a la tornada no haurien de guardar quarantena i només sería necessària una PCR negativa 72 hores abans de la tornada.

Si bé és cert que aquesta data pot suposar un punt d’inflexió pel que fa a reserves i perquè es puguin començar a ocupar els hotels, la realitat s que, segons conta Gabriel Estepa director comercial de l’hotel Duva, és que la temporada no començarà de manera seriosa fins al juliol. Tot i això, creu Estepa que hi ha certs factors que conviden a l’optimisme, com el preu de la lliura i la pujada de les criptomonedes, que farà que els preus per als britànics resultin encara més baixos. D’altra banda, explica Estepa, hi ha bones previsions de cara als mesos de setembre i octubre amb els ciclistes. Però, sigui com sigui, comenta, “ens hem d’oblidar d’ocupacions del 100 per 100, com ha passat a temporades anteriors”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT