EL RELLOTGE DEL CAMPANAR JA FUNCIONA

685
Després de dies aturat, el rellotge del campanar de Pollença ja tornar marcar les hores.

Des de les 11 hores, d’avui, dilluns 6 de febrer, el rellotge del Campanar de Pollença ja funciona. De manear que els pollencins han reprès el ritme del rellotge que ha marcat les hores des del Nadal de 1921 i que feia dues setmanes estava aturat.

Fa dues setmanes que l’operari de la Brigada Municipal que s’ocupa de donar corda al rellotge, va trobar una peça al terra. Des d’aleshores ençà el rellotge es va aturar, motiu pel qual, des de l’Ajuntament, es posaren en contacte amb el rellotger Francesc Cabrer qui, des de la jubilació del també rellotger Cèsar Samarini, s’ocupa del manteniment del rellotge municipal.

A primera hora d’avui, dilluns 6 de febrer, els dos rellotgers s’han dedicat a instal·lar la peça que ha fabricat personalment Samarini i que han col·locat entre els dos, de manera que, a les 11 hores, les campanes del rellotge han tornat marcar les hores per als pollencins.

Un poquet d’història del rellotge de Pollença

PUBLICITAT

L’any 1921, el constructor de Wortmann de l’obrador de Recklinghausen (Alemanya) va construir el rellotge que, posteriorment, va instal·lar el rellotger pollencí, Francesc Cabrer (avantpassat de l’actual Francesc Cabrer). Aquell rellotge del Campanar de la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels es va inaugurar aquell mateix any per Nadal. En un llibre sobre rellotges de les illes Balears, s’apunta que “El rellotge [de Pollença] va costar 6.683 pessetes, i el desembre de 1921, el Sr. Batle [aleshores Guillem Far] va firmar un acord amb el rector Alzamora perquè l’església concedís permís d’instal·lació”.

L’any 1981, el rellotger Cèsar Samarini, qui s’encarregà del manteniment del rellotge fins que es va jubilar, va fer una restauració a fons del rellotge. Des de fa pocs anys, un operari de la Brigada Municipal s’ocupa de donar corda al rellotge, mentre que el rellotger Francesc Cabrer ha pres el relleu de Cèsar Samarini, quan el rellotge s’ha d’ajustar.

Aquesta vegada, però, el problema ha estat que una peça va caure i es va espatllar. Per això, els rellotgers Samarini i Cabrer han treballat conjuntament per fer que el rellotge que ha marcat les hores de diferents generacions de pollenci continui funcionant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT