EL REC, COM UN RIU

796

Un lector ens fa arribar un vídeo impressionant del Rec, aquest fluvial tan singular, perquè sempre duu aigua. Enguany, però, realment sembla un riu.

El torrent del Rec és probablement el curs d’aigua més cabalós de Mallorca. L’alimenten unes surgències salabroses que neixen al seu llit, conegudes com els Ulls del Rec. Aquestes surgències aporten part del cabal d’aigua de l’Albufereta, on desemboca el Rec i altres tres torrents com són el de la misteriosa Font de Mal Any, el de can Roig i el de can Xanet.

Abril plujós

Durant el mes d’abril de 2020, a l’estació meteorològica del carrer Creus de Pollença, s’han registrat 221’2 litres per metre quadrat. Bona part d’aquesta precipitació va caure els dies 19, 20 i 21 d’abril quan es registraren 21, 61’8 i 92’8 litres per metre quadrat.

Aquesta quantitat d’aigua recollida durant el mes d’abril alegra les reserves d’aigua que durant el primer trimestre de 2020 havien estat més aviat minses. En aquest moments, l’aigua acumulada és de 419’9 litres per metre quadrat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT