EL PORT DE POLLENÇA ES CONVERTIRÀ DURANT 3 DIES EN LA CAPITAL EUROPEA DE L’HIDROAVIACIÓ

473

Entre el dijous 23 de setembre i el diumenge 25, el Port de Pollença acollirà el I Congrés Europeu de l’Hidroaviació. Al congrés, que se celebrarà a l’Hotel Playa Mar, hi participaran ponents de diversos països d’Europa i es crearan grups de feina on es tractaran temes com la creació d’una Federació Europea d’Hidroaviació, que podria tenir seu a Mallorca; l’establiment d’una normativa comú; la creació d’una titulació d’àmbit europeu o la creació d’escoles de pilots d’hidroavions. Els ponents provenen de països tan diversos com Espanya, Alemanya, Bèlgica, França, Italia , Noruega, Regne Unit o Suïssa, i tractaran temes diversos com l’hidroaviuació i el media ambient o el futur dels avions ULM amfibis.

El congrés està organitzat per la Fundació Aeronàutica Mallorquina (FAM) i la Asociación Ibérica de Aviación Anfibia (AIDAA). La FAM és la impulsora entre d’altres del projecte per aconseguir que s’autoritzin els amaratges regulars d’hidroavions civils no comercials a la badia de Pollença. A més la FAM és l’organitzadora de l’esdeveniment Spash In, que es fa cada any a la base militar del Port de Pollença.

Critiques al Congrés

El partit pollencí a l’oposició ha criticat per xarxes socials que l’Ajuntament doni suport a un congrés que creuen cerca promocionar la badia de Pollença com a zona clau al mediterrani per l’amaratge d’hidroavions, un fet que no faria més que afegir pressió a una badia amb greus problemes ecològics.

D’altra banda l’Associació de Defensa del Port de Pollença (ASDEPP) s’ha afegit a les crítiques expressant el seu malestar per la celebració del congrés i en contra de la possibilitat de convertir la base militar en un a

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT