EL POLLENCÍ JOAN TONI MORENO CAMPIÓ D’EUROPA DE PIRAGUA

306
Joan Toni Moreno amb la medalla que l'acredita com a campió d'Europa. Font: YouTube RCNPP Oficial

El palista pollencí del Reial Club Nàutic Port de Pollença Joan Toni Moreno va aconseguir la medalla d’or a la final de C1 200 del Campionat d’Europa de piragua que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Poznan (Polònia).

Després de la final, que va tenir lloc el dissabte 5 de juny, Moreno va declarar que havia estat una final molt dura a causa del vent i de la duresa dels rivals. A més va voler dedicar la medalla a tots els que l’han donat suport a aquest any tan complicat durant els entrenaments. Moreno també se’n va en recordar de Sete Benavides de qui va dir que és tot un referent de dedicació, sacrifici i humilitat. Cal recordar que la categoria de C1 200 és amb la que Benavides ha aconseguit els millors resultats internacionals, però que a partir de Rio 2016 va deixar de ser una distància olímpica.
A la final, Moreno va aconseguir un temps de 40.770 segons, superant així al bielorús Artsem Kozyr i al lituà Henrikas Zustautas, segon i tercer, respectivament.

Joan Toni Moreno capdavanter a la final de C1 200. Font: @RFEPiraguismo

Un dia abans de la final de C1 200, Moreno va ser cinquè a la final de C2 500 juntament amb el palista Adrián Siero. En total l’equip espanyol, al qual no hi havia els palistes que seran olímpics a Tòquio 2020, va aconseguir en Esprint dues medalles d’or: Alberto Pedrero i Pablo Graña en C2 200 i Joan Toni Moreno a C1 200; i una de plata: Begoña Lazkano i Laia Pèlachs en K2 1.000 metres.

El palista del RCN del Port de Pollença campió d'Europa de C1 200
Joan Toni Morena al podi. Font: @RFEPiraguismo

L’endemà, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, va felicitar Joan Toni Moreno mitjançant la plataforma Twitter:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT