EL POLICIA TUTOR DE POLLENÇA PREPARA TALLERS PER PREVENIR CONTAGIS DE COVID-19

227

El Policia Tutor de Pollença, Carles Ferrer, va participar aquest dimarts 10 de novembre, al curs de formació dels policies tutors de Mallorca. L’objectiu d’aquest curs és impartir tallers formatius als instituts de secundària per prevenir i reduir contagis de covid-19.

Aquests dies, el Policia Tutor té previst posar-se en contacte amb els directors dels tres instituts d’educació secundària del municipi per concertar els tallers als centres. En aquest sentit, “la meva idea és fer un taller de dues hores cada dia, a la mateixa escola i amb alumnes d’un mateix nivell. Sempre dins una aula gran per poder garantir les mesures de seguretat sanitària”, comenta Carles.

La intenció d’aquests tallers és prevenir i reduir les situacions de risc i els contagis de covid-19 entre els menors d’edat i els joves. Per això, els tallers formatius específics s’impartiran als instituts.

Coordinada entre les conselleries d’Administracions Públiques i Modernització; de Salut i Consum, i la d’Educació i Universitat, la intenció d’aquesta iniciativa és conscienciar l’alumnat d’educació secundària, batxillerat i formació professional sobre les mesures de prevenció i seguretat enfront de la covid-19. Però també, ha de servir per detectar possibles situacions de risc emocional i social entre l’alumnat.

PUBLICITAT

Formació dels agents

En la formació dels agents, hi participà personal del Servei de Salut de les Illes Balears. En concret, se n’ocuparen el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau; la psicòloga Nicole Haber; el terapeuta ocupacional Quim Garcia de Castrillón i la infermera Marina Ovejero.

La finalitat d’aquest curs era preparar els policies tutors i dotar-los de recursos per impartir tallers als centres educatius.

Recursos didàtics

Aquests tallers compten amb recursos didàctics específics per a la reflexió i la discussió entre l’alumnat de tots els factors sanitaris i socials que envolten la malaltia, des de la importància de complir amb les mesures higièniques i les restriccions de seguretat. Però també contemplen la gestió de les emocions, oferint-los eines d’afrontament dels riscs que presenta la covid-19 entre el grup d’iguals (assertivitat, habilitats socials…).

Per això, des de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) s’ha editat una guia específica per als agents que impartiran els tallers, guia que ha estat elaborada pels professionals del Servei de Salut i que inclou la informació i les dinàmiques que es proposaran als alumnes participants.

Inclou material audiovisual atractiu per als joves i dinàmiques de participació perquè, mitjançant el debat i la posada en comú d’idees, els joves siguin conscients dels riscs de la malaltia, puguin distingir la informació veraç i la informació falsa i s’impliquin activament en les mesures de prevenció de contagis.

Detectar situacions de risc

Cal destacar que, mitjançant aquestes sessions formatives, es pretén així mateix, detectar i prevenir possibles situacions de risc relacionades amb la salut mental i emocional dels joves davant la crisi sanitària, i ajudar-los a fer front a aquesta situació.

Els agents comptaran amb material específic per a valorar el nivell d’angoixa, d’estrès, d’incertesa, por i ansietat dels joves, així com els circuits socials i sanitaris adients per a cada situació de risc que puguin detectar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT