EL PODER D’ANAR DE CANYES

290
La cervesa és una beguda internacional, que es pot trobar en molts diferents formats.

Anar de canyes gairebé es podria considerar com un esport nacional. Són poques les persones a qui no agrada, i no és per menys, ja que al seu agradable i refrescant sabor, s’hi suma la bona companyia amb què normalment se sol prendre. Diversos estudis demostren que beure una canya al dia, a més d’agradable al paladar és incentivant per a les relacions socials, resulta saludable.

La cervesa es composa de malta, llúpol, aigua i llevat, tots ells ingredients naturals. D’entre aquests, cal destacar que el llúpol, l’ingredient que dóna el sabor amarg a la cervesa, contribueix a retardar l’envelliment i ajuda a disminuir els nivells de colesterol dolent, segons es desprèn d’un estudi promogut pel centre d’informació Cervesa i Salud.

Un consum moderat de cervesa, és a dir, 20 grams (dues canyes) diaris pels homes, i 10 grams (una canya) per a les dones també és saludable per als ossos i el cor, ja que, entre les seves propietats nutritives, s’hi troben vitamines del grup A,B, D i E, fibra i minerals com ara el silici, potassi, magnesi i calci. En aquest sentit, les vitamines la fan un producte molt diürètic i per això, a diferència del que es creu, la cervesa no engreixa, sinó que la seva aportació calòrica és de només 90 quilocalories i, en el cas de la cervesa sense alcohol, l’aportació calòrica es redueix a una mitjana de 17 quilocalories.

És per això que l’estudi realitzat per la Universitat de Granada, avala la cervesa com una beguda rehidratant i per tant, recomanable per prendre després d’haver realitzat esport. El motiu principal d’aquesta recomanació és que és aigua en un 95 per cent i la seva ingesta després d’haver realitzat qualsevol activitat física, retorna a l’organisme allò que ha perdut amb la sudoració, amb la qual cosa també actua com a antioxidant.

PUBLICITAT

En definitiva, els beneficis suposats de la cervesa són els següents:

Cardiovascular: Degut al gran nombre d’antioxidants de ràpida absorció que conté la cervesa, la seva ingesta afavoreix la prevenció de problemes cardiovasculars.

Arteriosclerosi: La cervesa conté polifenols que contribueixen a endarrerir l’aparició i desenvolupament de l’arteriosclerosi. També s’ha observat la concentració sèrica d’HDL colesterol.

Esbraonament: La cervesa mitiga favorablement els dolors musculars associats a l’esport, com ara l’esbraonament.

Hipoglucèmia: Les maltodextrines que conté la cervesa es metabolitzen lentament, alhora que alliberen unitats de glucosa, les quals passen a la sang i donen lloc a concentracions de glucosa en plasma menys elevades.

No engreixa: Una canya de 200 mil·lilitres només té 90 kilocalories.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT