EL PAPER, LA PARET I LA PELL, L’ART URBÀ DE NAHUEL SELLANES QUE CERCA EXPANDIR-SE

453

Nahuel Sellanes és un artista del Port de Pollença que es dedica principalment al tatuatge i al grafiti. El passat 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones i aprofitant la visita del Conseller d’Educació, el CEIP Port de Pollença es va inaugurar un gran mural realitzat per aquest artista pollencí.

Sellanes explica que el procés d’elaboració d’aquesta obra va durar cinc dies, una mica més del que sol estar, perquè cada dia el visitaven els alumnes de diferents cursos als quals els explicava el procés que anava seguint.

Sellanes, que actualment té un estudi de tatuatge al Port de Pollença, ha guanyat premis a convencions internacionals de tatuatge i ha tatuat a artistes com Ed Sheeran i també el pollencí Jaume Mas.

Ara Nahuel està en converses amb l’Ajuntament de Pollença i amb la Conselleria d’Educació per fer dos nous murals al Col·legi Miquel Capllonch i a l’IES Clara Hammerl. A més, cerca parets de solars o cases privades on no només pugui plasmar el seu art, sinó ensenyar i col·laborar amb altres artistes interessats en aprendre la tècnica. Es pot contactar amb Nahuel i veure moltes de les seves obres de grafiti i tatuatge a facebook.com/NahuelSellanes i a instagram.com/nahuelsellanes.art

PUBLICITAT

Nahuel Sellanes, de 37 anys i nascut a Sud-America, explica que va començar a dibuixar als 3 anys amb llapis. L’any 1990 va venir amb els seus pares a Espanya, on va poder estudiar art a l’Institut d’Inca. Tot i això, diu que no li va retre gaire i que, per això, va agafar el camí autodidacta. La seva preferència per la música i la cultura Hip-Hop l’ha influït en el seu estil.

Explica que va començar a aprendre a pintar amb llaunes de color amb 13 anys, però que mai no ha abandonat la il·lustració en paper. Amb el temps ha après a usar tot tipus de tècniques, des dels rotrings, als acrílics o l’aerógraf.

A partir del 2007 va encaminar la seva afició cap a l’àmbit professional aprenent a usar màquines de tatuatge. Nahuel, que està especialitzat en l’estil New Old school (estil urbà fet a la pell), s’ha format entre d’altres llocs a Noruega, on va estar tres anys en un estudi de tatuatge. Des del 2015, té el seu propi estudi al Moll, North Coast Tatoo.

Treballs realitzats per Nahuel Sellanes al seu estudi North Coast Tatoo

Pel que fa a l’art urbà ha fet treballs per a la marca Heineken España, i ha pintant locals, comerços, restaurants, pubs i discoteques de tota l’Illa. Actualment ha començat a treballar l’escultura fet treballs amb epoxi i altres resines i pintant amb esprai i acrílic. És a dir, un artista en el sentit més complet, modern i urbà de la paraula.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT