EL PAC ES FARÀ A CAN CONILL

567

El futur Punt d’Atenció Continuada de Pollença es farà a can Conill, així ha quedat clar després de la reunió mantinguda avui entre representants de l’Ajuntament i de la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha valorat que “ha estat una decisió política” i que “no han volgut entrar a valorar cap altra opció ni escoltar els tècnics municipals”. Per això, “actuarem amb responsabilitat i no deixarem passar l’oportunitat que Pollença tengui un nou PAC”, ha assegurat el batle. I és que “la Conselleria ha deixat clar que o es fa a can Conill o no es fa”, han coincidit el batle Cifre Ochogavia i el regidor Josep Marquet qui juntament amb el també regidor Andrés Nevado han assistit a la reunió en representació de l’equip de govern.

Per part de Junts Avançam, han destacat el compromís de la Conselleria a què el centre de salut estigui construït i en funcionament l’any 2023.

La reunió ha estat breu i ha servit a la Conselleria per ratificar-se en el rebuig del solar de can Bach, tal i com va comunicar fa unes setmanes a l’Ajuntament. En tot moment, la Conselleria ha evitat entrar en debats tècnics.

PUBLICITAT

S’ha insistit en què la solució més ràpida és fer el centre de salut a can Conill, “i, si bé no ho han dit clarament, també han donat a entendre que canviar de solar podria suposar la pèrdua del centre de salut tan necessari per Pollença”, ha dit Miquel Àngel March per part de Junts Avançam.

Per la seva, el regidor del PP a Pollença, que continua personat en el contenciós en contra cessió del solar de Can Conill a la conselleria, ha dit valoraran amb el seu partit el resultat de la reunió d’avui abans de fer cap passa, però que de tota manera “actuaran amb responsabilitat”.

Aquesta reunió amb la Conselleria sorgeix de la petició feta per part d’Alternativa per Pollença i Unides Podem. Tant uns com els altres han sortit decebuts, perquè no han aportat res de nou. En qualsevol cas, des d’Unides Podem, es feliciten que “s’hagi tancat el camí. L’Ajuntament, per responsabilitat, li pertoca acceptar i complir aquest mandat i compromís perquè el 2023 tenguem el PAC”.

Fa unes setmanes, la Conselleria de Salut del Govern de les illes Balears va comunicar a l’Ajuntament que rebutjava el solar de can Bach i refermava la intenció de fer el nou centre de salut al solar de can Conill, tal i com va anunciar durant la passada legislatura.

Des dels serveis jurídics d’IB-Salut, apuntaven que un canvi de terrenys implicaria una nova licitació i un nou projecte. Tot plegat suposaria en un endarreriment d’anys en l’obertura del nou centre de salut. A més a més, assenyalaven que la parcel·la de can Conill “compleix els requisits legats exigits” i “ja és propietat del Servei de Salut”. En aquest sentit, apunten que el solar de can Conill és sòl urbà, mentre que la parcel·la de can Bach està classificat com a sòl rústic.

Respecte la proposta del batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, d’aplicar el decret de mesures urgents al solar de can Bach per així fer possible l’edificació del centre sanitari, IB-Salut explicava que no s’hi pot aplicar, perquè hi ha una alternativa que és can Conill. Per aquest motiu, “el Servei de Salut no estima viable un estudi d’alternatives que obvia totes les circumstàncies i considera més convenient la construcció de l’equipament sanitari a can Conill; fer el contrari suposaria un retrocedir les actuacions al punt inicial”.

La Conselleria recordà que el mes de maig de 2018 anunciaren l’expedient de contractació del concurs d’idees per al nou centre de salut i el mes de setembre d’aquell mateix any signaren el contracte per dur endavant el projecte “Enllaç”, guanyador del concurs. De fet, fins i tot es va presentar a la Sala de Plens de l’ajuntament de Pollença. No debades, el mes de juliol de 2019 es va iniciar la redacció del projecte d’execució. I fa pocs mesos la mateixa Conselleria ja va informar que havia desembolsat 53.445 euros per al pagament de la redacció del projecte i 9.680 euros en concepte de premis del concurs d’idees”. A més a més, anunciava que aviat convocaria el batle de Pollença per anar al notari a escripturar el solar de can Conill a la qual cosa Cifre Ochogavia va dir que no hi aniria.

Aquesta resposta arribà poc després que l’ajuntament de Pollença posàs un nou solar damunt la taula de la conselleria de Salut, el de can Bach que comptà amb el suport dels partits de l’equip de govern i d’Unides Podem, l’abstenció d’Alternativa i el vot contrari de Junts Avançam. Tot i el vot d’Unides Podem amb el govern de dretes local, després de la sessió plenària que se celebrà amb caràcter extraordinari el 30 d’octubre, emeteren un comunicat conjunt amb Alternativa en què, entre altres compromisos, demanaven “una reunió entre tècnics/ques de la Conselleria i de l’Ajuntament, i dels polítics i polítiques de cada administració (Consellera de Salut i Consum i tots els representants polítics del consistori de Pollença), on se’ns plantegi, “negre sobre blanc”, com està cada opció (Can Conill / Hort del camí del Puig o can Bach)”.

Després de conèixer que la conselleria de Salut rebutjava can Bach, el mateix Cifre Ochogavia va insistir en la necessita de mantenir aquesta reunió per “veure els informes tècnics i jurídics que han elaborat”. Tanmateix, però, és bo recordar que, durant la passada legislatura i amb Alternativa disposada a donar suport a la cessió de can Bach a la conselleria de Salut, va ser Tots per Pollença qui no es va mostrar disposat a mantenir una reunió.

Des de la conselleria de Salut, informaren que la inversió total amb el centre de salut de Pollença és d’1’8 milions d’euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT