EL NOMBRE D’ALTES PER COVID-19 SUPERA ALS NOUS POSITIUS

808
Dades de vaccinació a les Balears actualitzades a dia 5 d'agost

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, informa que entre el dimecres 5 i el dijous 6 d’agost, s’han diagnosticat 15 nous contagis de coronavirus i es donaren 24 altes. Per tant, el nombre de casos actius al municipi de Pollença se situa en 40 infeccions actives per SARS-CoV-2.

Les persones que donen positiu a aquestes proves, però també aquelles que han estat diagnosticades a clíniques privades, reben l’atenció del Centre de Salut per saber com evolucionen.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 36 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 112 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 216’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 672’3 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 911 casos de coronavirus.

PUBLICITAT

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

BITCITA obre més de seixanta-vuit mil cites per a la vaccinació

Salut posa avui a disposició de la població 68.362 cites en la web de citació per a la vaccinació (BITCITA, www.ibsalut.es/cita-previa-vaccinacio-covid-19) per a totes les persones majors de dotze anys de les Illes Balears. Segons la distribució per illes, a Mallorca hi haurà disponibles 50.134 cites, 5.526 a Menorca, 11.838 a Eivissa i 864 a Formentera.

A més, Salut fa una crida a totes les dones embarassades perquè siguin vaccinades. Poden rebre el vaccí sense demanar cita des d’avui i fins al 10 d’agost de 16.00 a 19.00 hores, en els punts de vaccinació següents:

  • Son Dureta (Palma)
  • Poliesportiu Mateu Cañellas (Inca)
  • Hipòdrom de Manacor

Segona dosi d’AstraZeneca

Salut també fa una crida a totes les persones de 60 a 69 anys que encara tenen pendent la seva segona dosi d’AstraZeneca perquè avancin la cita. A partir d’avui , poden acudir el dia que vulguin al mateix punt de vaccinació on van rebre la primera dosi i a la mateixa hora per completar la pauta. Salut calcula que hi ha 3.545 persones en aquesta franja d’edat que només tenen una dosi d’AstraZeneca i encara no tenen la pauta completa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT