EL MUSEU OBRE LES PORTES A LES VISITES PERSONALITZADES

99

El Museu de Pollença obre les portes després del confinament i posterior desescalada a les visites guiades en petit comitè i a demanda. En aquestes visites personalitzades, que prèviament sol·liciten els interessats i, posteriorment, es pacten amb els directors del Museu, Andreu Aguiló i Aina Aguiló. De fet, són Aina o Andreu qui acompanyen els visitants durant la visita, aportant les explicacions pertinents sobre les obres, les èpoques… En aquest sentit, Andreu Aguiló comenta que “tant pot ser una explicació com un diàleg, perquè no hi ha mínim de participants, una persona sola que estigui interessada en conèixer el Museu en general o una sala en particular, una obra… pot sol·licitar una visita guiada. En aquest ambient, tant si és una persona com si són quatre (que és el màxim) és fàcil que la trobada esdevingui un diàleg”.

Més prop que mai del públic

Amb la voluntat d’estar més prop que mai del públic, el Museu de Pollença ha optat per aquestes visites personalitzades en un intent de reactivar l’activitat després de l’aturada del confinament i restriccions per l’estat d’alarma. Aquesta setmana de Fase 3, ja s’ha fet alguna visita guiada i se’n continuaran vet, sembre amb cita prèvia, a partir de la “nova normalitat”, que comença dilluns 22 de juny.

Com s’ha dit, poden sol·licitar una visita guiada totes les persones interessades en conèixer o aprofundir el seu coneixement sobre el Museu, de manera general o particular (unes sales, unes èpoques, uns artistes…). El màxim està fixat en quatre persones, perquè “la sala del mandala així ho exigeix a l’hora de complir les reglementàries mesures de distanciament”, ha dit el co-director del Museu, Andreu Aguiló.

PUBLICITAT

Els interessats s’han de posar en contacte amb el Museu bé a través del telèfon 971 53 11 66 (de dilluns a divendres de 10 a 13’30 hores) o del correu electrònic museu@ajpollenca.net (en aquest cas, cal esmentar que és per concertar una visita guiada i cal deixar un telèfon de contacte). Sigui de la manera que sigui, els directors del Museu concertaran una visita amb la persona o petit grup interessat i, arribat el dia i l’hora indicada, els acompanyaran pel Museu que volen descobrir o redescobrir.

De moment, el Museu de Pollença només obre de dilluns a divendres, entre les 10 i les 13’30 hores. Per tant, les visites s’han d’ajustar en aquests horaris. Això no obstant, la intenció és anar ampliant l’horari a mesura que la situació es normalitzi.

En qualsevol cas, “tot i que la idea de les visites personalitzades, ara per ara, és circumstancial i surt de la necessitat de reactivar les visites al Museu, no veig cap impediment perquè convisquin amb l’activitat habitual”, ha apuntat Aguiló qui valora molt positivament la possibilitat de comunicar tan estretament amb els visitants.

Respecte les visites en grups més grans, Aguiló ha afirmat que “aquests dies hi ha hagut guies turístiques que s’han interessat en saber per les visites en grup, que aquests darrers anys hem potenciat i han tengut molta acceptació tant entre turistes com entre grups de mallorquins. Però, de moment, aquestes visites no hi són. Tot d’una que poguem, les farem, és clar. I pens que podem mantenir les dues oferetes, si més no aquest estiu sembla ben possible i, fins i tot, adequat per aquest estiu estrany que viurem”.

Una bona activitat familiar

Al principi de la desescalada, un mestre em confessà un mestre que, en demanar-li com li havia anat el confinament, un alumne li va respondre que li havia agradat molt poder estar amb els seus pares. “Les llàgrimes me saltaren”, em va dir. Ho crec.

Entre les coses positives del confinament, descobrir, o redescobrir la possibilitat de jugar en família, de compartir activitats entre diferents generacions… ha enfortit els llaços entre pares i fills, cosa que no ha passat per alt als directors del Museu de Pollença que són ben conscient que aquestes visites personalitzades “poden ser un incentiu per a pares i fills que, durant el confinament, han après a fer activitats conjuntament. Aquestes visites són una oportunitat per continuar fent coses plegats, ara que ja es poden moure” ha puntualitzat un Andreu Aguiló molt engrescat a compartir els secrets que amaga el Museu de Pollença. Vos hi esperen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT