EL LLIT DE LA MARE DE DÉU ES POT VISITAR A LES ESGLÉSIES DE POLLENÇA I PORT

272

Seguint una tradició molt arrelada a Mallorca, a partir d’avui, a l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença i a la Mare de Déu del Carme del Port de Pollença, es pot visitar el “Llit de la Mare de Déu Morta”.

Els “Llit de la Mare de Déu Morta”, es podran visitar durant tota la setmana fins a la festa Maria Reina. Per visitar el de Pollença l’horari és de dilluns a dissabte de 10h a 13h i els dilluns, dimecres, divendres, dissabte està obert també de 19h a 21h. Al Moll el llit es podrà visitar els dimarts, dijous i dissabte de 18h a 21h.. La figura ha estat decorada amb nombrosos objectes de la Parròquia específics per aquesta celebració, com la Glòria recuperada fa pocs anys.

Aquesta tradició mallorquina, que també es troba a esglésies de Catalunya, és bastant desconeguda, però està molt arrelada. El 15 d’agost, dia de l’Assumpció, els “Llits de la Mare de Déu Morta” ocupen un lloc visible d’esglésies i convents. Mostren el túmul que representa el cos de Maria just abans de pujar al Cel. La figura jacent de la Verge es decora profusament amb espelmes, flors, àngels custodis, bellveures, alfàbregues… Està relacionada amb l’Assumpció i té l’origen en les processons que, pel segle XV, es feien al voltant de la Seu de Palma.

Aquest llits es poden visitar a moltes esglésies mallorquines i de fet el Consell de Mallorca ha difós un calendari de visites de les parròquies que encara continuen amb aquesta tradició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT