“EL FESTIVAL D’ENGUANY ÉS EXCEPCIONAL, PERÒ EN ACABAR PRENDREM UNA DECISIÓ”

703
Rescalbo, Valent, March i Bauçà durant la presentació de la 55a. edició del Festival de Música de Pollença que avui s'inaugura.

L’Orquestra Simfònica de les illes Balears acompanyada pel pianista Michael Camino i dirigida pel mestre Ángel Gil-Ordoñez inaugurarà avui 4 de juliol, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, la 55a. edició del Festival de Música de Pollença amb un concert dedicat a la música americana del segle XX durant el qual interpretaran temes de Berntein i de Gershwin. Aquest serà el primer dels sis concerts programats per al Festival que, enguany, “és excepcional, però, en acabar, prendrem una decisió”, com va dir el batle de Pollença, Miquel Àngel March, en el transcurs de la presentació de la present temporada, donant a entendre que aquest pot ser el darrer any en què el músic i compositor Joan Valent sigui el director artístic. En qualsevol cas, en un intent de reconduir el debat, que era la presentació del Festival i, més concretament, del concert inaugural, enguany sí, a càrrec de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears; “ara és hora de gaudir dels concerts i de la creació d’una comissió artística ja en parlarem més endavant”, conclogué March.

La presentació de la 55a. edició del Festival de Música de Pollença va comptar amb la presència del director artístic, Joan Valent; de la gerent de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears, Mar Rescalbo, i del director general de Colonya Caixa Pollença, Biel Bauçà; així com del batle March qui, a més dels sis concerts excepcionals, destacà el concert familiar.

Per la seva banda, el director artístic Joan Valent va parlar de “plaer” “recuperar l’Orquestra com a plat principal del Festival” i apuntà a “coses rares de l’anterior gerent” al fet que l’any passat no arribàs a venir l’Orquestra Simfònica de les illes Balears tal i com s’havia, fins i tot, anunciat.

Sobre el concert inaugura, Valent va dir que “serà un gran concert”. No debades, en el moment de la presentació les entrades es venien a bon ritme i des de fa uns dies, estan exhaurides. Ben lluny del concert inaugural de l’any passat, quan l’ex-Antonia Font, Joan Miquel Oliver, va venir a presentar el seu disc Pegasus i no es van vendre ni la meitat de les localitats.

PUBLICITAT

Per la seva banda, la gerent de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears, Mar Rescalbo, va posar de manifest que “la nostra intenció és arribar a tots els racons i, fer-ho a Pollença i al Festival, és un honor. Per això, vull convidar tothom a què vengui al concert inaugural, que serà un concert molt especial, un concert amb obres americanes que arribarà molt bé al públic”.

Per acabar, el director general de Colonya Caixa Pollença, Biel Bauçà, va dir que “és un orgull per a Colonya contribuir al Festival i esperam poder-ho fer molt temps”. Alhora que va voler insistir que “en un moment financer prou complex com el que ens toca viure, vull recordar la diferència entre una caixa d’estalvis i un banc, que és que les caixes reverteixen el benefici en la societat balera. De caixes d’estalvis a Espanya només en queden dues, Colonya i Caixa Ontinyent. I Colonya reverteix part del benefici amb actes com el Festival”.

El batle de Pollença excusà l’absència del director de l’hotel Formentor que, juntament amb Colonya Caixa Pollença, són els únics patrocinadors del Festival més enllà de l’Ajuntament.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT