EL FESTIVAL BTHVN ENTRA EN LA RECTA FINAL AMB EL SIMFONISME

87
Instants del concert del passat 20 de setembre en el concert inaugural del Festival amb l'Orquestra de Cambra de Mallorca, Magí Garcies al piano i Bernat Quetglas a la batuta.

Traspassat l’equador, el Festival BTHVN entra en la recta final amb dos plats forts. El primer serà aquest diumenge 4 d’octubre amb un concert dedicat al simfonisme. Per al segon plat fort, caldrà esperar al diumenge 11 d’octubre quan el Quartet Quiroga, Premi Nacional de Música 2018, clausurarà aquesta edició del Festival dedicat al Ludwig van Beethoven de qui aquest 2020 es compleixen els 250 anys del seu naixement.

Abans del concert

Cap allà les 16’30 hores, a la plaça Major, l’Orquestra de Cambra de Mallorca armarà una flashmob; o sigui una acció espontània en què els músics sortiran de manera inesperada i oferiran un breu concertet de 10 o 15 minuts.

A les 17’30 hores, als jardins Joan March, hi haurà una activitat complementària al concert. Una taula rodona en què participaran la musicòloga Bàrbara Duran, la pianista Neus Estarelles i la clarinetista de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears, Sílvia Insa. Les tres dones parlaran, justament, sobre gènere, concretament sobre la dona dins la indústria musical, quin paper té la dona dins la música clàssica, quines dificultats es troba pel simple fet de dona. La taula rodona estarà moderada per la periodista Clara Ferrer.

Aquests dos actes estan vinculats a meteorologia. De fet, des de l’organització, asseguren que si fa mal temps no es faran.

PUBLICITAT

La Setena de Beethoven

A partir de les 19 hores, a la Parròquia de Pollença i no al Claustre de Sant Domingo com s’havia programat inicialment, l’Orquestra de Cambra de Mallorca dirigida per Bernat Quetglas abordarà un dels gèneres més importants del compositor, la simfonia.

D’entrada, interpretarà una de les simfonies més populars de Beethoven, la Setena, famosa especialment per les cites que se n’han fet al cine en pel·lícules com ara “El Discurs del Rei”.

Completarà el programa el Concert per a violí, una obra que tot i portar solista s’ha dit sempre que es tracta pràcticament d’una simfonia per a orquestra i violí degut a l’important pes que té l’orquestra en aquesta peça. Al violí podrem escoltar a un dels millors violinistes de l’Estat, el gallec José Manuel Álvarez Losada, qui ha actuat altres vegades com a solista a orquestres com la de Radiotelevisió Espanyola, la Real Filharmonia de Galícia o l’OSIB.

Balanç positiu

Després dels dos primers concerts, els organitzadors del Festival BTHVN apunten que “el balanç que es fa a nivell d’assistència és molt positiu amb un 90 per cent d’ocupació”.

Podeu completar la informació del Festival BTHVN a la web www.bthvnmallorca2020.com on també es poden adquirir les entrades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT