EL DEPARTAMENT DEL TERRITORI TANCA A POLLENÇA LA RONDA DE REUNIONS AMB ELS MUNICIPIS DE LA SERRA DE TRAMUNTANA

170
Foto: Facebook Ajuntament de Pollença.

Ahir, dilluns 12 d’abril, la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, i el seu equip es reuniren amb els responsables polítics de l’ajuntament de Pollença. Amb aquesta reunió, el Departament del Territori del Consell de Mallorca va tancar una ronda de reunions amb els ajuntaments que formen part del Consorci de la Serra de Tramuntana amb l’objectiu d’enfortir i optimitzar la feina conjunta amb els diferents municipis de la serra de Tramuntana.

Aquest 2021 és el desè aniversari de la distinció de la Serra de Tramuntana com a patrimoni de la humanitat, dins la categoria de paisatge cultural. Per aquest motiu, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el seu equip han volgut traslladar-se als 19 municipis per conèixer de primera mà les necessitats dels ajuntaments i també per explicar les novetats que introdueix la convocatòria de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana.

A través de les xarxes socials, l’ajuntament de Pollença ha explicat que, en aquesta reunió, l’equip de govern va “aprofitar la reunió per demanar acceleració amb temes importants per Pollença: modificació del PGOU, adaptació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de Ternelles i aprovació definitiva del catàleg de patrimoni”

Els ajuntaments cobraran per anticipat

La convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana “aquest any serà més àgil que mai. Sense concurrència competitiva, es podrà resoldre en qüestió de dies”, va afirmar Garcías . I és que, “per primera vegada en una convocatòria ordinària, els ajuntaments cobraran per anticipat”, va assegurar la consellera de Territori. No debades, els ajuntaments «han valorat molt positivament el fet de poder cobrar amb bestreta i que els particulars puguin cobrir les despeses d’una assessoria tècnica», va dir.

PUBLICITAT

En aquestes reunions amb els ajuntaments, han revisat les subvencions sol•licitades en anys anteriors a fir de millorar l’eficiència en la tramitació i, sobretot, per cercar les fórmules més adients en benefici dels municipis, en la defensa i protecció dels valors etnològics i culturals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT