EL CURS QUE VE ES REUNIFICARAN ELS GRUPS PERÒ ES MANTINDRAN LES MASCARETES

327

El pròxim curs les ràtios de les classes d’infantil, primària i secundària tornaran a les mitjanes que hi havia el 2019 i, a més, es reduirà de la distància interpersonal d’1,5 m a 1,20 m. Aquesta modificació permetrà incrementar la presencialment de tot l’alumnat de les Illes Balears i recuperar alguns espais que actualment es dediquen a impartir classes. Però no tot serà com abans. Així ho han confirmat aquest matí en roda de premsa El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez.

Mascaretes i grups bombolla

Segons ha explicat March, tots els alumnes majors de 6 anys i els professors hauran de dur mascareta i a l’educació infantil i primària es mantindran els grups bombolla, però amb la diferència que dins aquests els alumnes podran interactuar entre ells, sense necessitat de mantenir la distància de seguretat, com passa actualment en els grups d’infantil. També es mantindran les mesures sanitàries de neteja de mans i de ventilació de les classes. Precisament, en el tema de la ventilació, s’ha anunciat l’adquisició per part de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, de gairebé 4 mil filtres HEPA que es distribuiran entre els centres educatius com a mesura complementària a la dotació de dispositius mesuradors de CO₂ realitzada el passat curs.

Es mantindrà el nombre de docents

Tot i l’augment de les ràtios de les classes, March ha anunciat que es mantindran el nombre de docents d’enguany. El present curs 2020/21 ha comptat amb un increment històric de professorat, 567 docents.

Totes les mesures es podran anar modificant a mesura que avanci el curs en funció de l’evolució de la pandèmia.

PUBLICITAT

Vacunes a alumnes de més 12 anys a l’estiu

Ahir també es va avançar per part del Ministeri la possibilitat d’avançar la vacunació de l’alumnat partir de 12 anys que es podria produir a l’estiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT