EL CONSELLER D’EDUCACIÓ S’INTERESSA PER LES INFRAESTRUCTURES DELS CEIP DEL MUNICIPI

653
Moment de la visita del conseller d'Educació al CEIP Port de Pollença.

Fa pocs minuts que ha començat la visita oficial del conseller d’Educació del Govern de les illes Balears, el pollencí Martí X. March, als centres públics d’educació infantil i primària del municipi. La intenció de la visita és interessar-se per l’estat de les infraestructures.

Acompanyen el conseller March, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; l’inspector del centre, Jaume Pons
Pons; l’arquitecta Estefanía Fernández Cobos i la cap del Gabinet de Premsa, Rosa Campomar. Per suposat, també hi haurà representació municipal encapçalada pel batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, i pel regidor d’Educació, Cultura i Mediació cultural, Josep Marquet.

A fi de complir amb la normativa sanitària, s’han dividit en dos grups. Un està format pel conseller March, el batle Cifre Ochogavia, l’arquitecta Estefania Cobos i la responsable de premsa Rosa Campomar. L’altre està integrat pel director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el regidor Marquet i l’inspector del centre Jaume Pons.

La intenció de la Conselleria

Abans de la visita, el conseller March s’ha mostrat prudent i, si bé ha assegurat que “tenim una idea inicial del que s’ha de fer”, no ha volgut avançar el Pla fins que “ho haguem pactar tot amb l’Ajuntament”.

PUBLICITAT

Això no obstant, “és evident que la Conselleria assumirà la seva responsabilitat i competències”, ha dit March qui ho ha reblat amb un “i esper que l’Ajuntament també”.

En el transcurs del matí, el conseller d’Educació, Martí X. March, oferirà una roda de premsa durant la qual recollirà els principals temes tractats durant la visita al municipi de Pollença.

Els centres del Moll

La visita del Conseller ha començat pel CEIP Port de Pollença, on la directora del centre, Úrsula Perelló, tenia previst traslladar-li la necessitat de comptar amb un ascensor i una sortida d’emergència; però també realitzar millores al patí com trispol i zones d’ombres i al sistema de climatització, així com també la construcció de banys a les aules d’infantil.

Instant de la visita al CEIP Miquel Capllonch del Port.

A continuació, està programat visitar el CEIP Miquel Capllonch, on el seu director Joan Ramon Mateu els espera amb una llarga llista amb “les necessitats del centre”. En aquest sentit, Mateu apunta el “problema de la comunicació de les aigües residuals que no arribam a saber com està fet, i això ens dona problemes als banys d’infantil quan plou molt i després no se’n va l’aigua”. A més a més, també demanaran que es faci “el tancament dels passadissos externs d’eduació infantil”, així com “fer una mica de coberta als patis d’eduació infantil que donen a la carretera, igual com els que donen a les pistes de tenis”.

Per altra banda, Mateu comentà que “hi ha un bany d’una aula que és una gotera constant”, que el dipòsit de gas (que no empren) podria tenir alguna pèrdua i que els aires condicionats no compleixen amb la normativa actual.

Finalment, a més d’apuntar que “falten ombres al pati gran”, Mateu sol·licitarà que es llevin els dipòsits d’aigua d’infantil i es faci “servir el dipòsit soterrani, aïllant-lo i millorant la coberta (que ara és una placa de ferro sense cap tipus de subjecció i hi entra de tot al dipòsit”.

Els centres de Pollença

La directora del CEIP Joan Mas de Pollença, Lema Crespí, apunta que la visita és “per tractar deficiències o mancances a les infraestructures dels centres”, però no especifica quines són aquestes mancances a l’edifici de Joan Mas.

Mentre que la directora del CEIP Costa i Llobera, Maria Antònia Serra, avança que “nosaltres necessitam un menjador escolar i la millora de diferents dependències”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT