EL CONSELL DE MALLORCA INICIA ELS TRÀMITS PER ASFALTAR LA CARRETERA VELLA DE LLUC

321
Foto: Podem Mallorca.

El Consell de Mallroca inicia els tràmits per asfaltar la carretera vella de Lluc després de les reiterades peticions dels veïns de la zona. Per això, ha anunciat la licitació per a la contractació d’un tècnic per a la redacció del projecte a partir del qual s’ha de procedir al batxeo i posterior asfaltat del tram de carretera vella de Lluc que va des del Pi de Son Grua fins a l’Empeltada, o sigui 2’5 quilòmetres d’aquest camí inclòs en la Ruta de la Pedra en Sec.

Aquest estiu veïnats de la zona convocaren una reunió reivindicativa al Pi de Son Grua per denunciar la situació del ferm d’aquell tram de carretera vella de Lluc després d’una prova pilot per part del Consell de Mallorca tan defectuosa com l’anterior intervenció en el conjunt de la carretera.

Des de l’ajuntament de Pollença, aleshores, es mostraren disposats a assumir els costos de l’asfaltat de la via a canvi que el Consell de Mallorca retornàs la titularitat al municipi. Finalment, el Consell de Mallorca manté la titularitat de la carretera, però tal i com especifica a l’anunci de licitació del projecte procedirà a l’asfaltat que “és allò que volíem nosaltres”, ha dit el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

A grans trets, la resolució “proposa una solució que consistirà en una preparació, anivellació i refinament a base de mescla bituminosa en calent als punts on s’observin buits, a fi de deixar la superfície en condicions òptimes, per posteriorment estendre una base de mescla bituminosa en calent de 5 cm de gruix, de color terròs, de manera que quedi el més integrat possible dins l’entorn natural”. Per a la redacció d’aquest projectes, el Consell de Mallorca estima que el pressupost per a la contractació és de 5.785’12 euros.

PUBLICITAT

En qualsevol cas, aquesta és una primeríssima passa abans que l’asfaltat sigui una realitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT