EL CONSELL ANUNCIA NOVETATS COINCIDINT AMB LA DESESPERACIÓ DELS VEÏNATS DE SON MARCH PEL DESASTRÓS ESTAT DEL CAMÍ

427
Imatge d'una concentració de veïnats el passat mes de juliol. Foto: Mauricio d'Ors

El Consell de Mallorca anuncia novetats coincidint amb la desesperació dels veïnats de Son March que ahir es posaren en contacte amb PUNT iNFORMATIU per expressar que se senten “desesperats” pel mal estat d’aquell camí. De fet, avui els veïnats es reuniran a partir de les 16,30 hores al Pi de Son Grua per rebre la visita de les càmeres d’IB3 i reclamar solucions.

El camí de son March, considerat com a carretera i, per tant, competència del Consell de Mallorca arrossega problemes des de fa anys. Primer per l’envelliment de l’asfaltat i, posteriorment, per una solució poc afortunada de pavimentació, han fet que el malestar dels veïnats anàs in crescendo.

Just ahir, des del Consell de Mallorca informaren que dilluns 22 de març, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Pep Manchado, visitaran l’ajuntament de Pollença per mostrar al Batle, als grups polítics i als veïns de la carretera vella de Lluc a Pollença el nou projecte de millora.

D’aquesta manera, complint amb totes les normes covid-19, els veïns podran veure les característiques del projecte pensat per resoldre les mancances existents.

PUBLICITAT

Veïnats desesperats

Veïnats de Son March s’havien posat en contacte amb PUNT iNFORMATIU per expressar que se senten “desesperats” pel mal estat d’aquell camí considerat com a carretera i, per tant, competència del Consell de Mallorca. Aquests mateixos veïnats anunciaren mobilitzacions si no es posa solució ràpida i efectiva a un problema que s’arrossega des de fa anys.

Segons explicaren els veïns la calçada d’aquella carretera de Lluc a Pollença, al seu pas per son March, és del tot intransitable, amb clots immensos i pedres que es desprenen. De fet, en passar-hi amb els cotxes, s’alça molta polseguera. En aquest sentit, asseguren que, fins i tot “les alzines, pateixen per mor d’això. S’ho carregaran tot”.

Imatges de diferents punts del camí

Els veïnats reivindiquen que, per allà, hi passa molta gent. I és que, a més de les persones que hi viuen de cap a cap d’any i que són moltes, és una carretera molt transitada per excursionistes i visitants com ara turistes que passen les vacances a habitatges turístics, entre altres.

Coincidint amb el confinament, s’hagué de suspendre una primera mobilització dels veïnats. Finalment, va ser el mes de juliol de 2020, quan els veïnats es varen poder reunir amb representants de l’ajuntament de Pollença devora el Pi de Son Grua a fi de trobar una solució. De fet, semblava que s’havia desencallat. D’una banda, l’Ajuntament es mostrava predisposat a empènyer i, de l’altra, el Consell de Mallorca s’afanyà a anunciar millores.

Mesos després, l’Ajuntament diu que no poden fer res, que el camí no és competència seva. I el Consell de Mallorca tan sols saben res. De fet, “telefonam i ens passen d’una banda a l’altra i no arribam a aclarir res”, han comentat veïns.

Per tot plegat, els veïnats estan disposats a mobilitzar-se per aconseguir poder arribar a ca seva per un camí en condicions, tal i com es mereix tothom.

Noves del Consell de Mallorca

Demant sobre el tema al Consell de Mallorca, el director Insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha anunciat que “acabam de rebre la supervisió favorable de carreteras. S’asfaltara amb un paviment ecologic, pero deixant un pas segregat per a peatons, fins al punt on entra en paratge protegit”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT