EL CONFINAMENT A TRAVÉS DE L’ULL FOTOGRÀFIC DE: LLORENÇ LLOBERA

582
Tot anirà bé. Fotografia de Llorenç Llobera.

Després d’engrescar els pollencins a regalar lectures per celebrar un Sant Jordi especial, aquesta setmana obrim les portes als fotògrafs pollencinsperquè mostrin com veuen o com viuen el confinamentquin sentit li troben o quina lectura en fan d’aquests dies tancats a casa. 

Els hem convidat a retratar aquest confinament motivat per fer front a la malaltia del coronavirus. Més enllà del tema, els artistes han tengut llibertat total per explicar-se: nombre d’imatges, tècniques, formats… 

Interessa mostrar la particular mirada d’uns homes i d’unes dones que enquandren un instant de vida dins l’espai d’una fotografia. Tanmateix, però, aquestes instantànies reflexen no només un punt de vista, sinó que transmeten dosis d’una realitat compartida, d’emocions, de vivències, de detalls…

Alguns han retratat el carreraltres allò que veien des de la finestra i, fins i totn’hi ha hagut que han agafat imatges d’arxiu per reinterpretar els dies confinats

PUBLICITAT

Uns han enfocat la persona, altres la natura i uns altres el detall. De manera periodística o artística, tots i cada un dels fotògrafs que participen en aquest serial aporten la seva mirada pròpia i personal sobre una mateixa realitat: el confinament. 

La intenció, de fetés que totes aquestes imatges siguin el reflex propi d’una pandèmia global, des d’un lloc concret com és aquesta petita part del món, perquè, entre uns i altres, quedi un testimoni plural i sencer d’aquest present insòlit per al futur. 

Llorenç Llobera

Començam aquest serial dedicat a la mirada fotogràfica, amb les instantànies del fotògraf de natura Llorenç Llobera.

Llorenç ha capturat el seu l’entorn més immediat: allò que veu des del seu domicili al carrer Cecili Metel de Pollença.

Aliens a l’objectiu del fotògraf, els veïnats de davant can Llorenç passen el temps jugant a cartes. A la finestra, destaca un esperançador arc de sant Martí.
El ca treu l’amo a passejar.
A les vuit del vespre, els veïnats esperen les sirenes de la Policia Local per aplaudir sanitaris i demés personal essencial durant l’estat d’alarma, però també per socialitzar una estona entre ells.
Just després de la Policia Local, passa un dels pocs autobusos de línia que funcionen durant el confinament. Cada dia el xofer toca el clàxon i els veïnats responen amb més mamballetes. El més petit gest és una festa.
En blanc i negre, una mirada molt més íntima del confinament.
Petjades clandestines.
Xibius desmantellats.

Llorenç Llobera Vives practica la fotografia de natura des dels anys 80. Ha realitzat alguna exposició i fotografies seves es poden veure al centre de recepció del Parc Natural de l’Albufera. Ha participat a diversos concursos fotogràfics, quedant finalista a molts i guanyant-ne algun com el de Fotografia del Jardí Botànic de Sóller. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT