EL CONFINAMENT A TRAVÉS DE LA MIRADA FOTOGRÀFICA DE: NOFRE FUSTER

386

Sensacions, emocions, contradiccions, dubtes, pors… són alguns dels sentiments que qui més qui menys viu durant aquests temps de confinament.

Molt sovint les paraules no arriben per descriure aquest “allau de coses que se veuen i senten aquests dies”, apunta el fotògraf i artista Nofre Fuster que avui ofereix la seva particular mirada del confinament.

Les fotografies de Nofre s’afegeixen a les de Llorenç Llobera, Hans Monheim, Pep Vicens, Aina Perelló i Fernando Perianes que s’han compartit al Punt Informatiu amb la idea que, en un futur, esdevinguin testimoni d’aquest present que va arribar de manera inesperada.

Nofre Fuster aposta per l’espai més íntim, l’estudi on passa moltes estones d’aquest confinament, perquè el fa reflexionar i sentir. Tanmateix, però, l’exterior guaita per la finestra o per la terrassa. 

PUBLICITAT

Són instantànies en el sentit estricte del mot. Nofre no ha volgut fer ni “un exces d’estètica” ni tan sols un bon “encuadrades”, perquè “em pens que simbolitzen part del confinament”, comenta. 

Per altra banda, retrata el seu univers especial i demostra “la gran importancia que té la cultura a la meva vida. Poder gaudir amb la meva dona i filla d’hores de cinema, m’empeny a donar les gràcies a la gent del cinema, gràcies als escritors, poetes, músics, dibuixants, etc. artistes, pensadors en definitiva”.

Tot plegat fa que “aquests dies estranys passin i ens preparin per al que vendrà, que no serà fàcil… Esperant poder sortir per gaudir de la natura, de les amistats”, conclou Nofre Fuster.  

Des de la terrassa, Nofre Fuster veu la costa de la Font que li recorda que la natura mai no decep. Foto: Nofre Fuster.
De finestra a finestró. Foto: Nofre Fuster.
De finestró a finestró sota la mirada d’un quadre. Foto: Nofre Fuster.
El Puig pas damunt les taulades fan sentir afortunat l’artista per tenir-les tan a prop. Foto: Nofre Fuster.
L’estudi. Foto: Nofre Fuster. 
Les eines. Foto: Nofre Fuster.
L’estudi estotja l’univers especial de Nofre Fuster: la poesia, la literatura… Foto: Nofre Fuster.
la música, la pintura, els comics… comparteixen espai en aquest refugi de l’artista. Foto: Nofre Fuster.

Nofre Fuster

Nofre Fuster Granado va néixer a Pollença el 1962. Des dels anys 80, ha participat en nombroses exposicions d’art, algunes en solitari d’altres col·lectives.

Professionalment, es dedica a la fotografia des de ben jove.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT