EL COL·LEGI PORT DE POLLENÇA DECIDEIX EL SEU NOU NOM

1374
Fotografia d'arxiu del CEIP Port de Pollença

Alumnes, famílies i professors del CEIP Port de Pollença ja han decidit el nou nom que tindrà l’escola, i que substituirà l’actual. Ara només falta l’aprovació del ple de l’Ajuntament de Pollença i de la Conselleria d’Educació. I el nom que ha decidit la comunitat educativa després d’un procés participatiu és: CEIP Bocchoris.

Per què canviar el nom?

Úrsula Perelló, directora del centre, explica així perquè es decidí canviar el nom: “Quan aquest curs començàrem com a nou equip directiu, el primer que ens plantejaren va ser definir la línia metodològica, és a dir, pensar quin tipus d’escola volien ser, i ens trobarem que el més important per donar identitat és tenir un nom, i no el teníem. La Conselleria, quan es fa una nova escola, dóna un nom provisional que normalment coincideix amb el nucli de població amb la idea que amb el temps es canvii. A nosaltres ens faltava aquest tret identificatiu i, a més, el nom CEIP Port de Pollença, creava confusió perquè al Moll hi ha més d’una escola. Per això ho vàrem xerrar amb el claustre i es va decidir iniciar el procés”.

Resultats de la votació. Publicat a la web del CEIP Port de Pollença

Procés participatiu

A principis de maig es va instal·lar durant 10 dies una urna a l’entrada del centre perquè els alumnes i els pares dipositassin les seves propostes de manera anònima. En total en va haver-hi 32. Finalitzat el termini es va crear una comissió formada per alumnes de 5è i 6è, mestres i famílies on es llegiren totes les propostes i es varen triar els dos noms finalistes: Nàufraga i Bocchoris. Després d’això es va crear un formulari per votar el nom definitiu i es va enviar tant als alumnes, per al seu e-mail corporatiu, com a les famílies que tenien compte al GESTIB. Hi hagué 100 respostes, i 76 varen triar Bocchoris.

Nàufraga i Bocchoris

Els alumnes de 5è i 6è es documentaren sobre els diferents noms i exposaren les seves explicacions a la comissió. Nàufraga es va triar per la plata endèmica que només creix a petits redols per Bóquer i Formentor anomenada científicament “Nàufraga Baleàrica”. La flor va ser descoberta pel botànic belga Jacques Duvigneaud el 1962. D’altra banda Bocchoris fa referència a la població talaiòtica que ocupava la zona de l’actual Port de Pollença i que posteriorment va passar a ser una població federada de Roma.

PUBLICITAT

Quan s’aplicarà el canvi de nom?

Úrsula Perelló explica que el nom ja ha estat aprovat pel claustre i per al consell escolar i que ja s’ha enviat el document justificatiu perquè el nom es pugui debatre al ple de l’Ajuntament. La petició també s’ha enviat a la Direcció General de Planificació i Centres. Perelló espera que el nom es pugui aprovar al plenari del mes de maig i que el nou nom pugui ser una realitat a l’inici del curs vinent escolar.

Canvi de logotip

Perelló explica que si es compleixen els terminis, una vegada s’hagi aprovat definitivament el canvi de nom, el mes de juny convocaran un concurs entre els alumnes per triar un nou logotip, ja que l’anterior no s’ha canviat des dels anys 90.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT