EL CGPJ DESESTIMA EL RECURS DE CONTRA EL NOMENAMENT DE MARTÍ OCHOGAVIA COM A JUTGE DE PAU

249

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), òrgan que vetlla per la independència dels jutges, ha desestimat el recurs interposat per Junts Avançam, Alternativa per Pollença, i Unides Podem contra el nomenament de Martí Ochogavia Mayol com a nou jutge de pau de Pollença.
Al plenari de l’ajuntament de dia 26 de novembre va aprovar proposar Martí Ochogavia com a nou jutge de Pau de Pollença. L’elecció d’Ochogavia va obtenir una majoria qualificada gràcies als vots de l’equip de govern format per Tots, PP, UMP i El Pi, mentre que els partits a l’oposició decidiren abandonar la sala en el moment de la votació.
El 16 de desembre, i davant el nomenament d’Ochogavia com a nou Jutge de Pau per part del Tribunal Superior de Justícia, els partits a l’oposició en bloc decideixen registrar un recurs d’alçada al CGPJ. El Consell del Poder Judicial dóna per bo l’informe de TSJB que diu que Ochogavia compleix tots els requisits per ser anomenat jutge de pau. Per una banda a l’informe citen una sentència que dóna per extingit el partit Unió Pollencina Independent, del qual Ochogavia era el president. A l’informe també s’explica que impossible per part del TSPJ comprovar els arguments del recurs interposats per part de l’oposició. Al recurs s’al·legava que Ochogavia tenia una falta d’independència per l’anterior pertinença a un partit polític, que no s’havien examinat degudament els currículums dels altres candidats o que hi havia hagut una demora intencionada dels terminis perquè Ochogavia pogués extingir el partit al qual pertanyia.
Tot i que es desestimen les al·legacions i es dóna per bo el nomenament, la resolució del CGPJ deixa la porta oberta a què es presenti un recurs contenciós-administratiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT