EL CERTAMEN BIENNAL D’ART S’AJORNA AL 2022

54

El Certamen Biennal d’Art de Pollença s’ajorna al 2022, ja que “en el moment en què s’havia de convocar l’edició d’enguany, això és a finals de 2020, la situació sanitària era complicada, fosca”, va dir el co-director del Museu de Pollença, Andreu Aguiló.

A banda de la complexa situació sanitària, la pandèmia del coronavirus complica el panorama. Per això, davant la incertesa del moment, “vàrem decidir ajornar-lo al 2022, ja que veiem molt complicat que el jurat es pogués reunir o que els artistes poguessin viatjar en el moment de la inauguració”, explicà Aguiló.

Tant el procés com la selecció dels artistes i de les obres “fa anys que es fa online”, puntualitza Aguiló. Tot i amb això, s’ha de tenir present que, entre artistes, jurat i públic, aquest és un esdeveniment que mou multitud de persones “la qual cosa complicava molt poder fer amb èxit el Certamen Biennal d’Art de Pollença”, va concloure Aguiló.

El bessó de la col·lecció d’art contemporani del Museu de Pollença

La primera vegada que se celebrà el Certamen en format biannual va ser el 2017. Per tant, després del 2019, el 2021 tornava tocar Certamen. La pandèmia del coronavirus ha estroncat temporalment un esdeveniment que, durant el darrer mig segle, ha nodrit la col·lecció d’art contemporani del Museu de Pollença.

PUBLICITAT

El Certamen Biennal d’Art de Pollença va rellevar el Certamen Internacional d’Arts Plàstiques, hereu del Certamen de Pintura i Escultura. D’aquesta manera, a més d’adaptar-se a la canviant realitat, es donava continuïtat a l’adquisició de noves obres. I és que aquestes cites estiuenques amb l’art han estat el bessó de la col·lecció d’Art Contemporani del Museu de Pollença; una col·lecció que, pel fet de tenir una continuïtat regular en el temps, resulta representativa de l’art del darrer mig segle.

Com el Certamen de Pintura i Escultura, el Certamen d’Arts Plàstiques es feia amb una regularitat anual. Si bé en algunes ocasions es va interrompre. La darrera vegada que això va passar va ser els anys 2012 i 2013, quan s’hauria d’haver celebrat la 49a i 50a edició respectivament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT