EL CEL RAS POLLENCÍ EN VIU

478

Sens dubte aquest confinament del segle XXI no hauria estat igual fa tan sols 20 anys. Tot i que no podíem sortir de les nostres cases, teniem al palmell de la mà una finestra oberta al món. Tant és així que, en qualsevol moment, ens podem posar a 550 metres sobre el cel pollencí i veure el que està passant en viu i en directe. Repartides per la nostra geografia hi ha un grapat de càmeres que mostren en streaming panorames de tot el municipi. Però lluny d’intentar ser un Gran Germà, del qual parlava Orwell a 1984, es tracta de captar més el cel que la terra, ja que la majoria tenen una finalitat meteorològica.

Avista, un projecte d’IB-Red per mostrar les Illes en directe

L’empresa de telecomunicacions IB-Red tenen instal·lades una xarxa de càmeres a totes les Illes que es poden veure des dels nostres dispositius mòbils o ordinadors en qualsevol moment. A més, tenen signat un conveni de col·laboració amb IB3, perquè a les informacions meteorològiques puguin mostrar les imatges en directe d’aquests indrets. Aquestes càmeres estan instal·lades als seus repetidors d’internet, que es troben a llocs estratègics, on poden oferir cobertura a àmplies zones de territori i ens mostren espectaculars paisatges. Actualment, que es puguin veure, n’hi ha 8 a Mallorca, 3 a Menorca, 2 a Eivissa i una a Formentera. Totes es poden consultar a la pàgina ibred.es/avista/

A Pollença n’hi ha 3. Una d’elles està instal·lada dalt del puig del Vilar i ens mostra una espectacular vista de tota la Badia, amb el Port de Pollença en primer terme, el cap Pinar i, fin i tot, el cap Ferrutx.

Una altra es troba a Can Botana a Cala Sant Vicenç i ens mostra una espectacular panoràmica de coves Blanques i de la punta de la Torre.

PUBLICITAT

Però, la més espectacular és la que hi ha situada a la Mola, part damunt de Lassarell. Aquesta és una càmera dinàmica, que continuament es mou de banda a banda per mostrar-nos una panoràmica més àmplia que en mostra des del cap Ferrutx fins a la cuculla de Fartàritx, passant per Ariant, la vall de Ternelles, Cala Sant Vicenç, Pollença, el Port, la península de Formentor, el cap Pinar, l’Albufereta, la penya Mascorda…

A banda d’aquestes tres càmeres, Ib-red ja està treballant per a instal·lar més càmeres arreu del municipi, a punts com el Campanar o el Calvari.

Les webcams de la xarxa Balearsmeteo

Però aquestes 3 no són les úniques que ens ofereixen vistes en directe de Pollença. La web Balerasmeteo.com ens enllaça a una sèrie d’estacions meteorològiques i webcams de particulars i institucions que col·laboren amb aquesta web. Aquestes webcams, més que vídeo, mostren un foto cada deu segons.

D’aquestes estacions a Pollença n’hi ha tres, i tant les dades meteorològiques com les imatges es poden consultar en qualsevol moment. Una d’elles, instal·lada per l’Ajuntament de Pollença, està col·locada abans d’arribar al Far de Formentor, i ens mostra una imatge del Cap i de l’horitzó nord de l’illa.

Una altra, propietat de Biel Perelló, es troba al Calvari de Pollença i ens mostra les taulades de Pollença.

I una tercera i la més recent en incorporar-se a la xarxa, està situada a Can Pontico i ens mostra una espectacular vista de la Vall d’en March i del puig Tomir.

Altres webcams del municipi

Però hi ha més webcams que ens mostren imatges en viu del municipi, com per exemple la que està situada a l’Hotel Miramar, o les de la web seemallorca.com o les del restaurant Stay.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT