EL CASTELL DE BELLVER, ENTRE ELS MÉS IMPRESSIONANTS D’EUROPA

313
El Castell de Bellver es va construir al segle XIV per part del Rei En Jaume II i és un dels pocs castells circulars d'Europa. Foto: Open Comunicacion.

El Castell de Bellver (Palma) està entre els més impressionants d’Europa, així ho han elegit els usuaris del cercador de vols i hotels www.jetcost.es que instava els lectors a seleccionar els vint castells més espectaculars del continent.

Vista del Castell de Bellver en què es poden observar les torres. Foto: Open Comunicacion.

Situat damunt un pujol i amb unes vistes espectaculars, el castell de Bellver ha tengut diversos usos al llarg de la història. El rei Jaume II el va fer construir com a residència real en estil gòtic. Al segle XIX es va convertir en fàbrica de monedes. La seva estructura destaca per ser circular. Té tres torretes i una torre de l’homenatge que està dividida en quatre plantes. A l’interior del castell, hi ha un pati d’armes de dos pisos que és ciruclar i un pati construït damunt un aljub. A la segona planta hi ha una capella.

Una de les torres del Castell de Bellver a Palma. Foto: Open Comunicacion.

El Castell de Bellver ha estat visitat per personatges il·lustres com Carles I; el príncep de Saboia; Joan d’Àustria; el duc de Montpensier i la reina Isabel II; Alfons XII o Alfons XIII.

El conjunt històric monumental de l’Alhambra, entre castell i palau, forma part d’aquests 20 edificis impressionants d’Europa. Concebuda entre els segles IX-XII com una zona militar, l’Alhambra va ser un fortí, un palau nazarí i una medina, tot a la vegda. L’any 1492, es va convertir en una cort cristiana després de la reconquesta de Granada per part dels Reis Catòlics. Foto: Open Comunicacion.

Els altres 19 castells més espectaculars d’Europa

Tanmateix, però, Europa és plena de castells de tot tipus, alguns en runes i altres en perfectes condicions. De fet, n’hi ha que estan habitats o hi podrien estar. Situats a la vorera de mar, damunt grans rius i llacs, a impressionants planures o en indrets vertiginosos, els castells han perdut el caràcter defensiu, però conserven el seu valor artístic, històric i llegendari.

PUBLICITAT

A l’Estat espanyol, a més dels Castell de Bellver, entre la vintena de castells elegits pels lectors de Jetcost, hi ha l’Alcázar de Segovia, el Castell de Belmonte a Conca, l’Alhambra de Granada i el Castell de Penyíscola a Castelló.

El castell de Bojnice (Eslovàquia) està damunt un monticle de marbre travertino i ha passat per mans d’algunes de les families hongareses més poderoses des del segle XI. Al segle XIX, es va condicionar en una versió romàtica de l’Edat Mitjana. La seva potent estructura es complementa amb un paisatge igualment idíl·lic, completat amb una cova amb goteig d’aigua que corre per davall del castell. Foto: Open Comunicacion.

Fora de l’Estat, destaquen el Castell d’Edimburg al Regne Unit, el Castell d’Óbidos, la Torre de Belém i el Castell de Guimaraes a Portugal, el Castell de Bojnice a Eslovàquia, el Castell de Chambord a França, el Neuscwanstein d’Alemanya, el Castell de Miramare, el Castell de Sant’Angelo, el Castell de Sirmione a Itàlia, el Castell de Bran a Romania, el Castell de Predjama a Eslovènia, el Castell de Malbork a Polònia, el Castell de Trakai a Lituània i el Kronborg a Dinamarca.

El Castell de Miramare (Itàlia) conserva la major part del seu mobiliari i decoració originals. El castell va ser encarregat per l’arxiduc Ferran Maximilà d’Habsburg a la segona meitat del segle XIX com a residència per a ell i la seva dona, Charlotte de Bèlgica. Envoltat per un parc botànic, amb impressionants vistes panoràmiques gràcies a la seva posició en un penyasegat amb vistes al Golf de Trieste, el castell és una delciosa combinació d’estils medieval, renacentista i gòtic. Foto: Open Comunicacion.

Aquesta informació ha estat aportada per Open Comunicacion.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT