EL BREXIT FA CRÉIXER NOTABLEMENT EL NOMBRE DE BRITÀNICS EMPADRONATS A POLLENÇA

654
Foto: Felipe Bellini

A Pollença hi ha una de les colònies britàniques més importants de les Balears. Segons dades del padró municipal a principi d’any hi havia poc més de 700 britànics empadronats, però a mitjans de novembre la xifra ha pujat fins als 867, el que significa un increment del 23,5 % en poc més de 10 mesos. El motiu principal d’aquest augment sembla evident, el Brexit, però també la pandèmia de coronavirus potser té alguna cosa a veure-hi.

Es consuma el Brexit

L’1 de gener de 2020 el Regne Unit va deixar de ser de la Unió Europea, i es va obrir un període transitori que havia de durar fins al 31 de desembre de 2020.Fins ara els Britànics que desitjaven residir a les Balears per un període superior a tres mesos tan sols necessitaven el certificat de ciutadà de la Unió Europea, conegut com a targeta verda. Però a partir del 31 de desembre necessitaran el TIE, la Targeta d’Identitat per a estrangers no comunitaris, que es pot aconseguir fàcilment si ja es tenia prèviament la targeta verda. Sigui com sigui, el pas previ a obtenir qualsevol permís de residència és estar empadronat en territori espanyol i per això cal tenir una propietat immobiliària o un contracte de lloguer en vigor.

Efectes del coronavirus

D’altra banda, la pandèmia ha augmentat notablement el nombre de persones que s’han han optat de manera definitiva pel teletreball, i això ha provocat que estrangers acostumats a passar periòdes curts a l’illa, hagin optat per instal·lar-se de manera permanent. En total enguany ja s’han empadronat a Pollença 564 persones estrangeres, de les quals 165 són del Regne Unit. L’1 de gener del 2019 a Pollença hi havia 3.248 persones amb nacionalitat estrangera (comunitaris i extracomunitaris) residint al municipi de Pollença, el que suposava un 20 per cent de la població total de Pollença, segons dades de l’Institut d’Estadística de les Illes Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT