EDUCACIÓ OBRI EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ PER AL REFORÇ DE JULIOL

438

La Conselleria d’Educació del Govern de les illes Balears ha obert el termini d’incripció del Programa d’Acompanyament Escolar (PAE) de juliol 2020, a centres públics d’Educació Primària i Secundària.

L’objectiu d’aquest programa és millorar la qualitat i la igualtat d’oportunitats dels alumnes, així com reduir l’abandonament escolar, millorar el rendiment acadèmic i motivar l’aprenentatge. Per tot plegat, es duran a terme, activitats de reforç i suport educatiu a aquells alumnes de cinquè i sisè d’Educació Primària, i dels dos cicles d’Educació Secundària Obligatòria que estudien a centres docents públics (el Govern treballa per fer extensiu el programa als centres concertats) no hagin superat els objectius ni hagin assolit les competències del curs o l’etapa corresponents durant aquest curs 2019-2020.

Entre aquests alumnes, es donarà preferència a aquells al·lots que es troben en situació especialment vulnerable per motius econòmics, socioculturals, risc d’abandonament escolar, necessitats específiques de suport educatiu (NESE) o per la situació de l’estat d’alarma viscuda per la COVID-19.

El professorat que impartirà voluntàriament aquest programa, serà del mateix centre educatium ja que coneix tan bé l’alumnat com les famílies, amb qui es vol mantenir una relació activa, i es pot coordinar també amb l’equip docent del centre.

PUBLICITAT

El termini d’incripció va començar ahir mateix, 19 de maig, i s’allargarà fins al 15 de juny. Per això, s’ha d’enviar el formulari d’inscripció degudament emplenat a sie@dgpice.caib.es. No s’ha de trametre cap document original.

Els grups de PAE estaran formats per entre 5 i 8 alumnes, que dedicaran fins a un màxim de 24 hores setmanals a cada grup, distribuïdes de dilluns a divendres, entre l’1 i el 31 de juliol de 2020. Per suposat, això serà així, sempre i quan la situació i les mesures establertes amb motiu de la covid-19 així ho permetin.

Per a més informació, podeu telefonar al Servei d’Innovació Educativa (971 17 77 81) o enviar un correu electrònic a sie@dgpice.caib.es

Aquest programa està finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació 2014-2020.

L’Escoleta Municipal de la Gola no obrirà a la Fase 2

L’Escoleta Municipal de la Gola no obrirà aquest dilluns 25 de maig, quan les illes Balears previsiblement entraran en la Fase 2 de desconfinament i aquestes instal·lacions podran obrir seguint uns protocols de seguretat que limiten molt les ràtios d’alumnes per aula.

El regidor d’Educació, Josep Marquet, ha apuntat que “mentre la Conselleria no ens posi a l’abast unes instruccions clares, no obrirem. De fet, les escoletes públiques que depenen de la Conselleria no obriran”.

Per altra banda, Marquet ha informat que “no hi havia gaire demanda per part de les famílies”.

Quatre pinzellades del pla de conciliació

El Govern de les illes Balears prepara un pla de conciliació, encara pendent d’aprovació, però que compta amb fons tant del Govern espanyol com del mateix Govern autonòmic. La intenció d’aquest pla és permetre el progressiu retorn dels pares a la feina, sense que estar condicionats a la cura dels infants que no poden estar amb els padrins, considerats grups de risc en la crisi de la covid-19.

A través d’aquest pla de conciliació, el Govern subvencionarà els ajuntaments perquè contractin personal. En aquest sentit, es contempla la possibilitat que hi pugui haver estudiants que havien de fer les pràctiques i no les pogueren fer per mor de l’estat d’alarma.

I també subvencionarà les famílies, perquè puguin fer front a aquestes despeses.

En principi, el Govern contempla la possibilitat d’usar els espais comuns de les escoles de primària i dels instituts de secundària, però no les aules. A més a més, han demanat als ajuntaments que facin un llistat d’instal·lacions a l’aire lliure i ben ventilats per poder usar-les per dur-hi a terme aquestes activitats.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, avui matí es feia ressò de la possibilitat de muntar algun tipus d’activitat educativa amb finalitats socials al municipi. Cifre Ochogavia ha explicat que la idea es va debatre ahir, durant una reunió virual de batles i ha avançat que avui els batles de la zona nord traslladaran la seva proposta al respecte a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Un estiu diferent

Sobre les activitats a realitzar durant l’estiu, Marquet ha avançat que, des de l’àrea d’Educació, treballen per fer algun tipus d’activitat semblant a les estades, però diferents.

Per la seva banda, des de l’àrea d’Educació de l’ajuntament de Pollença, estan a l’expectativa d’allò que anunciïn des del Govern de les illes Balears. De moment, “a l’àrea d’Educació directament, no ens han dir res de res sobre el què podem fer ni com ho podem fer, ni res de res”, ha assegurat Marquet.

Respecte els espais disponibles per dur endavant el pla de conciliació que prepara el Govern de les illes Balears amb els Consells insulars i els ajuntaments, amb línies d’ajuda tant per als ajuntaments com per a les famílies, Marquet s’ha mostrat prudent a l’espera de tenir directrius clares. En qualsevol cas, sobre les instal·lacions que se sol·licitin per poder garantir el distanciament físic dels al·lots, Marquet ha donat per fet que “tant les escoles com els espais exteriors, estan per aquestes coses”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT